Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Ajankohtaista asiaa sinulle ylioppilas tai ammattiin valmistuva

Hyvä ylioppilas tai vastavalmistunut työnhakija,

Onnea ylioppilaaksi pääsyn tai valmistumisesi johdosta. Kesätöitä ehtii vielä hakea. Kannattaa katsoa esimerkiksi TE-palveluiden työpaikkatarjontaa.

Avoimiin työpaikkoihin pääset tästä:

Avoimet työpaikat

Avoimien työpaikkojen lisäksi kannattaa etsiä myös piilotyöpaikkoja. Kartoita sukulaisesi, tuttavat ja työssäoppimispaikat. Kerro sosiaalisessa mediassa, että etsit töitä.

Vinkkejä työnhakuun

Jos kuitenkin nyt käy niin, että jäät työttömäksi, ilmoittaudu heti työnhakijaksi TE-toimistoon saadaksesi apua työnhakuusi. Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennen opintojen päättymistä. Työttömyysturvasi alkaa aikaisintaan siitä päivästä, kun ilmoittaudut työnhakijaksi.

Työnhakijaksi voit ilmoittautua helposti oma asioinnin kautta. Tähän tarvitset pankkitunnukset. Oma asiointiin pääset tästä:

Oma asiointi

Ellei sinulla ole pankkitunnuksia, ota yhteys TE-toimistoon joko puhelimella tai käymällä toimistossa. Jos ilmoittaudut verkossa, toimi sivuilla annettujen ohjeiden mukaisesti.

Vaikka lomailu juuri nyt houkuttelisi, olemme todenneet, että jo muutaman kuukauden työttömyyden jälkeen työnsaanti vaikeutuu. TE-toimiston asiakkaana sinulla on käytössäsi maksuton oma asiointi – palvelu. Tässä palvelussa voit mm. päivittää tietojasi ja julkaista oman CV:si työnantajien käyttöön. Sekä työnantajat että TE-toimiston asiantuntijat käyttävät CV-nettiä hyödyksi etsiessä sinulle työmahdollisuuksia.

Katso vinkkejä työnhakuun:

Näin asioit kanssamme

TE-palvelujen vinkit valmistuville (Youtube)

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Asioi meillä 

Olemme täällä TE-palveluissa sinua varten. Haluamme vilpittömästi auttaa sinua työllistymään uudella koulutuksellasi, jonka olet juuri saanut. Tsemppiä työnhakuun ja muista meillä on yhteinen päämäärä; saada sinut työllistymään!

Terveisin TE-palveluiden henkilökunta

 

 


Oma
asiointi