Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Aktiivimallissa työ on tärkein tavoite ja palveluja on tarjolla

Aktiivimallin toteuttaminen puhuttaa nyt paljon ja asia on esillä medioissa. Tässä Etelä-Savon TE-toimiston johtajan Sirkka Rytkösen haastattelu aiheesta Pieksämäen lehteen 4.1.2018.

Työ on tärkein tavoite

Jos työpaikkoja on tarjolla, suhdannetilanne on hyvä ja henkilön osaaminen kohdallaan, ei aktiivimallilla ole työttömyysetuutta leikkaavaa vaikutusta. Ihmiset menevät työhön, sanoi Etelä-Savon TE-toimiston johtaja Sirkka Rytkönen Pieksämäen lehden haastattelussa 4.1.2018.

Rytkönen pitää hyvänä mallissa sitä, että se tehostaa määräaikaisen ja osa-aikaisen työn vastaanottamista ja ihmisten pysymistä työelämässä. - On kuitenkin joitakin ryhmiä, joille on hankalaa löytää sopivaa aktivointia. Meidän näkökulmamme TE-toimistossa on, että ensisijaisesti työnhakijoille tarjotaan työtä, painottaa Rytkönen.

Työllistymistä edistäviä palveluja on tarjolla

Työllistymistä edistäviä palveluja on tarjolla esim. omaehtoinen opiskelu tai työvoimakoulutus sekä työnhaku-ja uravalmennukset. Työttömyysetuuden maksaja ratkaisee, mitkä kaikki työllistymistä edistävät palvelut kuuluvat aktiivimalliin laskettaviin palveluihin, kertoo Etelä-Savon TE-toimiston johtaja Sirkka Rytkönen.

Lisätietoja aktiivimallista te-palvelut.fi verkkosivuilta, linkki sekä usein kysytyistä kysymyksistä, linkki.

Myös Kelan sivulta löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä vastauspalsta, linkki.


Oma
asiointi