Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Alle 25-vuotias: Hae koulutukseen - turvaat myös työttömyysetuutesi

Oletko alle 25-vuotias ilman peruskoulun tai lukion jälkeistä koulutusta, joka johtaa tutkintoon ja antaa ammatillisia valmiuksia? Jotta saat työttömyysetuutta, hae keväällä vähintään kahta opiskelupaikkaa, joiden edellytykset täytät, ja osallistu niiden pääsykokeisiin.

Jos sinulla on mielestäsi perusteltu syy (esim. terveydentila tai kielitaito), joka estää hakemasta koulutukseen, keskustele asiasta TE-toimiston kanssa etukäteen, jolloin hakuvelvollisuuden noudattamisesta voidaan tapauskohtaisesti sopia muulla tavalla tai se voidaan korvata jollain muulla työllistymistä edistävällä palvelulla.

» Lue lisää koulutukseen hakuvelvollisuudesta

Ovatko lukion jälkeiset suunnitelmasi vielä hakusessa? Abi-Emilia antaa vinkkejä opiskelu- ja työpaikan löytämiseksi.

» Katso YouTubesta video TE-palvelut Abi-Emilia

Kevään 2016 yhteishaku tammi-huhtikuussa

Opintopolku.fi-verkkopalveluun on koottu kattava paketti tietoa eri koulutusvaihtoehdoista sekä niihin hakemisesta. Myös koulutukseen hakeminen tapahtuu verkkopalvelun kautta.

Sivustolta löytyvät esittelyt keväällä haussa olevista ammatillisista perustutkinnoista, ammatillisen erityisopetuksen koulutuksista sekä perusopetuksen jälkeisistä valmentavista koulutuksista sekä demohaku, jossa voi harjoitella hakemista.

Lisätietoja koulutushakuvelvoitteen vaikutuksesta työttömyysturvaan:

  • Työlinjan koulutusneuvonta 0295 020 702
  • Kaakkois-Suomen TE-palvelujen henkilöasiakkaiden puhelinpalvelu
    0295 042 002

 


Oma
asiointi