« Takaisin

Alueellinen työllisyyskokeilu päättyy vuodenvaihteessa

Elokuussa 2017 viidessä Lapin kunnassa käynnistynyt työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen työllisyyskokeilu päättyy 31.12.2018, jonka jälkeen asiakkaat siirtyvät kunnilta takaisin Lapin TE-toimiston asiakkaiksi. Kokeilun aikana Kemin, Kemijärven, Rovaniemen, Sodankylän sekä Tornion kunnat ovat tarjonneet julkisia työvoimapalveluja työttömille työnhakijoille. Sen tavoitteena on ollut kehittää asiakaslähtöisiä työllistymistä tukevia palveluja ja niiden tuottamiseen liittyviä toimintamalleja erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden alentamiseksi sekä tukea maakuntauudistuksen yhteydessä toteutettavaa työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuun siirtämistä uusille maakunnille.

Alueellinen kokeilu huolehtii asiakaskohderyhmään kuuluvien palveluista aina 31.12.2018 asti. Jos olet mukana työllistymistä edistävässä palvelussa kokeilun kautta, palvelu jatkuu normaalisti aina sen päättymiseen asti. Muutoksen piiriin kuuluvat asiakkaat siirretään automaattisesti kunnilta TE-toimistoon eikä siirrosta aiheudu toimenpiteitä asiakkaille. Asiakkaisiin ollaan tarpeen mukaan yhteydessä TE-toimistosta.

Kokeilun päättyminen ei aiheuta muutoksia työttömyysturvaasi

Palveluiden siirtyminen ei vaikuta työttömyysturvaasi. Muista kuitenkin hoitaa työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille sovittuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaasi ei tule katkoksia. Pidä yhteystietosi ajan tasalla ja asioi tarvittaessa Oma asiointi -palvelun kautta.

TE-toimiston kanssa asioiminen onnistuu monella eri tavalla

Kanssamme voit asioida Oma asiointi -palvelussa, puhelimitse, sähköpostitse ja kasvotusten pääasiassa kuvallisen etäyhteyden avulla (ajanvarauksella). Yhteydenottopyynnön voit jättää puhelimitse tai Oma asiointi-palvelussa.

Puhelinpalveluista saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta kaikista TE-palveluista sekä tukea verkkopalveluiden käyttöön. Lapin TE-toimiston palveluista tietoa löydät osoitteesta: http://toimistot.te-palvelut.fi/lappi

  • Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu, puh. 0295 025 500, ma-pe klo 9.00-16.15
  • Työttömyysturvaneuvonta, puh. 0295 020 701, ma-pe klo 9.00-16.15
  • Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702, ma-pe klo 9.00-16.15
  • Työnantaja- ja yrityspalvelut 0295 039 502, ma-pe klo 9.00-16.15

Tarjolla monenlaisia palveluita

TE-toimiston kotisivuilta löydät palvelutarjottimemme sekä tietoja erilaisista tapahtumista, koulutuksista, avoimista työpaikoista. Seuraa tarjontaamme ja ilmoittaudu kiinnostaviin koulutuksiin, valmennuksiin ja tapahtumiin, tapaat meitä myös näissä tapahtumissa.

Lapin työ- ja elinkeinotoimisto

Valtakunnallinen TE-toimiston tiedote alueellisen kokeilun päättymisestä


Oma
asiointi