« Takaisin

Ammattibarometri: Työvoimapulaa useassa eri ammatissa

Maaliskuun lopulla julkaistun Ammattibarometrin (I/2019) mukaan työvoimapulasta kärsii 54 ammattia Suomessa vuoden 2019 alussa. Vuotta aiemmin työvoimapulaa poti 39 ammattia. Kaksi vuotta sitten työvoimapula-ammateiksi määriteltiin tarkastelluista reilusta 200 ammatista vain 24. Vastaavasti työvoiman ylitarjonnasta kärsivien ammattien lista on pienentynyt. Ylitarjonta-ammatteja on nyt enää 21, kun vuotta aiemmin niitä oli 29.

Lapin osalta barometrissa arvioidaan, että seuraavan puolen vuoden aikana rekrytointitarve kasvaa useassa eri ammattiryhmässä. Ylitarjontaa sen sijaan on vain muutamissa ammattiryhmissä. Katso tästä tiivistelmästä koko Lapin tilanne. Tarkempiin aluekohtaisiin (Itä-Lappi, Kemi-Tornion seutu, Pohjois-Lappi, Rovaniemi, Tunturi-Lappi) arvioihin pääset tämän linkin kautta.

Mikä Ammattibarometri on? Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen asiantuntijanäkemyksen keskeisten ammattien työmarkkinanäkymistä lähitulevaisuudessa. Ammattibarometrissa arvioidaan noin 200 ammatin työvoiman kysyntänäkymiä ja työvoiman kysynnän ja tarjonnan tasapainon kehitystä seuraavan puolen vuoden aikana. Ammattibarometri laaditaan kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä.

  • Ammattibarometri löytyy osoitteesta: www.ammattibarometri.fi
    Sivustolla on tarkasteltavissa näkymiä ammateittain karttoina, alueittaisina taulukoina ja tiivistelminä (postereina) sekä TOP15-näkökulmista.

TEM:n tiedote


Oma
asiointi