Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Asiakastarina: Starttirahan turvin ikkunaentisöijäksi

 

Päivi Kirsilä perusti yrityksen KlasiWerstas

 

Olemme Ilmajoella. Astumme Herralan kartanon pihapiirissä olevan verstaan kynnyksen yli, meidät vastaanottaa Päivi Kirsilä, tuore KlasiWerstaan yrittäjä. Siistit työtilat herättävät uteliaisuuden. Vanhat ikkunat hallin nurkassa kertovat omaa tarinaansa.

 

"Tämä on ollut mielenkiintoinen vuosi", kertoo Päivi Kirsilä. Hän lähti yrittäjäksi monen vuoden kotiäitiyden jälkeen. Peräpohjolassa syntynyt Päivi oli kiinnostunut perinnerakentamisesta, joten he ostivat vanhan pohjalaistuvan Ilmajoen Ahonkylästä.

 

"Opettelin korjaamaan talomme ikkunoita ja ajattelin, että tätähän voisi tehdä työkseen", muistelee Päivi muutaman vuoden takaisia tunnelmia.

 

Päivi kävi tuumasta toimeen ja hakeutui restaurointikisällin/Ikkunaentisöijän koulutukseen Mynämäelle. "Se oli vähän niin kuin lomaa, kun lähti Varsinais-Suomeen koulutuksen lähiopetuspäiville kerran kuussa", Päivi nauraa. Koulutuksen hän suoritti TE-toimiston myöntämän etuuden turvin eli Päivi sai työttömyyspäivärahaa koulutuksen ajalta.

 

 

Valmistumisen jälkeen Päivi haki starttirahaa ja myönteisen päätöksen saatuaan hän käynnisti KlasiWerstaan toiminnan. "Starttiraha oli kyllä tosi tärkeä juttu. Vaikeinta starttirahan hakemisessa oli liiketoimintasuunnitelman tekeminen, mutta siitäkin selvittiin. Vaikeinta yrittäjyyden alkutaipaleella on ollut arvioida omaa työtahtia ja hinnoittelua. Parasta on vapaus", Päivi toteaa.

 

Vuosi yrittäjyyttä on nyt takana ja yrittäjällä on ollut kädet täynnä töitä. Viimeisin seitsemän kuukauden entisöintiprojekti oli haastava ja opettavainen, mutta oli juuri sitä mitä hän rakastaa tehdä. Ikkunoiden entisöinti ei ole aina ihan pikkujuttu. Puuosat saattavat olla hyvinkin mustuneita ja lahonneita. "Välillä saisi olla myös puusepän koulutus", hän nauraa.

 

"Jos on hyvä idea ja intohimo, kannattaa lähteä yrittäjäksi", Päivi kehottaa muita yrittäjäksi lähteviä.

 

Yritykseen voit tutustua Instagramissa @KlasiWerstas Päivi Kirsilä

 

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä?

Lisätietoja:

omaehtoinen koulutus työttömyysetuudella tuettuna

Starttiraha

Yrittäjyysvalmennus Yrittäjyysvalmennuksen seuraava aloitus 2.9.2019

 

Minustako yrittäjä? - verkkovalmennus

Yrityksen perustamisinfo

Yrityksen perustamisinfoja järjestetään joka kuukausi


Oma
asiointi