Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Asiakastarina: Yrittäjyyshaave toteutui - Karita Kuusio perusti yrityksen Kurikkaan

Karita Kuusio

Energia ja iloisuus paistaa Karita Kuusion kasvoilta, tuoreelta kotisairaanhoitoyrittäjältä. Eipä tuore yrittäjä voisi murheellinenkaan olla, sillä Lämpimällä sydämellä Oy on lähtenyt hyvin käyntiin. Oikeastaan loistavasti. Tänä vuonna perustetulla yrityksellä on jo kahdeksan työntekijää ja lähitulevaisuudessa varmasti enemmän.

Karita Kuusiolle kotisairaanhoito ei ollut vierasta. Hän teki sairaanhoitajan ja kotisairaanhoitajan työtä aiemmin JIK peruspalvelukuntayhtymällä. "Minulla on kuitenkin aina ollut sellainen haave, että jos joskus uskaltaisin alkaa yrittäjäksi", Karita toteaa. Karita aloitti yrittäjänä sivutoimisesti jo aiemmin, päätoimiseksi yritystoiminta muuttui tämän vuoden helmikuussa.

Karitalle ei tullut mieleenkään starttirahan hakeminen, ennen kuin Yrityspalvelupiste Formusta kerrottiin starttirahan mahdollisuudesta. Karita myös kiittelee TE-palveluiden Anu Havuluotoa joustavuudesta ja nopeudesta hänen starttirahahakemuksen käsittelyssä.

Yritysneuvoja Havuluoto, yrittäjä Kuusio"Anu painotti, että älä vaan perusta toiminimeä, ennen kuin päätös on selvä. Onneksi päätös tuli nopeasti ja siitä asiat alkoivat rullaamaan", Karita kertoo. "Ihanaa, että uskotaan ja luotetaan uuden yrityksen toimintaan", hän jatkaa.

Yrittäjyyden alkutaipaleella ei ole tullut mitään yllätyksiä. Asiakkaiden määrä on kasvanut tasaisesti ja yritys on saanut myös työntekijöitä hyvin. Yritys työllistää niin lähihoitajia, kuin hoiva-avustajiakin. "Tämä kiire on vain tiivistänyt työyhteisöä. Haluan, että täällä kaikilla on hyvä olla", Karita sanoo.

Kotisairaanhoidossa korostuu sosiaalisuus. "Haluan, että hoitajalla on aikaa istahtaa asiakkaan luona ja kysyä kuulumiset, siksipä teemmekin minimissään puolen tunnin käyntejä. Lisäksi kiinnitän erityistä huomiota asiakkaan kodin kunnioittamiseen", kertoo Karita.

Yrittäjyyttä harkitsevalle Karita antaa yhden neuvon. "Hanki hyvä tilitoimisto! Hyvä tilitoimisto on kuin psykiatri ja erittäin hyvä tsemppari", Karita nauraa.

Kuvat ja teksti: Soile Kauttio /TE-palvelut viestintä


Oma
asiointi