Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Elveran rekrykoulutetut tositoimiin

Elvera Oy, Etelä-Savon ELY ja TE-toimisto sekä KasvuEsedu aloittivat keväällä 2019 yhteistyössä RekryKoulutushankkeen, jossa koulutetaan lisää tekijöitä Elveran sähkötöihin. Syyskuussa aloitetussa koulutuksessa valmistui perjantaina 17.1.2020 17 opiskelijaa ja nämä kaikki henkilöt työllistyvät Elveralla.

"Tämä koulutushanke edesauttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme niin verkoston rakentamisen ja vian korjauksen parissa. Digitalisaatio ei näissä työtehtävissä tule meitä auttamaan, vaan lumikuormien, myrskytuulten aiheuttamien jakeluhäiriöiden korjauksessa ja verkon rakentamisessa tarvitaan ammattitaitoisia henkilöitä", toteaa Elvera Oy:n toimitusjohtaja Arto Nieminen. "Alalla kärsitään työvoimapulasta, tämä on meidän tapamme yrittää ratkaista asia", Nieminen lisää.

Koulutus kesti kaikkiaan 84 työpäivää, joista 42 opiskeltiin Esedun tiloissa teoriapainotteisesti ja 42 päivää Elveran toimipisteissä työssäoppimisessa. Koulutus ei mahdollista suoraan yksintyöskentelyä, vaan se antaa valmiuden toimia työryhmän jäsenenä jakeluverkkojen rakennus-, huolto ja vianhoitotöissä. "Olemme jo alustavasti selvitelleet Esedun kanssa jatkokoulutushanketta, jossa heille saataisiin pätevyys yksintyöskentelyyn", sanoo Elveran laatu- ja turvallisuuspäällikkö Antti Huttunen.

Elvera Oy kuuluu Suomen suurimpiin verkosto- ja infrapalvelualan toimijoihin. Sähköverkkojen lisäksi yritysa huolehtii vesi-, lämpö- ja tietoliikenneverkkojenrakennus- ja kunnossapitotöistä ja tarjoaa monipuolisia teollisuuspalveluja. Vaikka yhtiö on nuori, on osaamisella pitkät perinteet. Elvera Oy on yhdistetty Suur-Savon Sähkötyö Oy:n, Lappeenrannan Verkonrakennus Oy:n ja Kyvera Oy:n verkonrakennustoiminnoista. Yritys katsoo vahvasti tulevaisuuteen unohtamatta juuriaa. Elvera Oy:n asiantuntijaverkostossa työskentelee yli 300 ammattilaista. Yritys tuottaa monipuolisia ja joustavia, jatkuvasti kehittyviä palveluja kaikkialle Suomeen. Elveran omistaa kolme suomalaista energiayhtiötä.

Lisätietoja

Antti Huttunen, laatu- ja turvallisuuspäällikkö Elvera Oy, puh. 040 542 8800

Päivi Tamminen, asiantuntija, koulutuspalvelut Etelä-Savon TE-toimisto, puh 0295 044 147

 


Oma
asiointi