Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Etelä-Pohjanmaalla mennään yhdessä kohti yrityskauppaa

TE-toimistosta tukea yrityskauppoihin ja omistajanvaihdoksiin

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto tukee voimakkaasti jatkajien löytämistä toimiviin yrityksiin, joissa yrittäjä on aikeissa luopua yritystoiminnasta. Yhdessä kohti yrityskauppaa-omistajanvaihdosvalmennus tarjoaa käytännön tukea yrityksen myyjille ja ostajille. Vuonna 2016 käynnistynyt hanke saa nyt jatkoa vuoteen 2018.

Valmennuksen työpajoissa paneudutaan mm. yrityskauppojen toteuttamistapoihin, rahoitusvaihtoehtoihin ja tehdään oma omistajanvaihdossuunnitelma. Myyjille ja ostajille suunnattujen omien työpajojen lisäksi on yhteispajoja. Osa valmennuksesta toteutetaan verkko-opiskeluna.  Tähän mennessä Etelä-Pohjanmaalla on hankkeessa toteutettu 4 työpajaa ja näihin on osallistunut 10 henkilö- ja 8 yritysasiakasta, omistajanvaihdoksia on toteutunut kaikkiaan kolme.

Etelä-Pohjanmaalla myyjien valmennuksen kävi Kurikan lääkintävoimistelun omistaja Marita Ottela: "Tästä koulutuksesta saamani tieto kohdistui nimenomaan juuri oman yrityksen myyntiin ja ohjaus oli hyvin henkilökohtaista".  Maritan mukaan lyhyt valmennus sopii hyvin kiireisellekin yrittäjälle.

Ostajan valmennukseen voi osallistua myös siinä tilanteessa, että vielä ei ole tiedossa ostettavaa yritystä. Toimivan yrityksen ostaminen on yksi vaihtoehto siirtyä yrittäjäksi, ja usein myös helpompikin tie kuin perustaa uusi yritys mahdollisesti jo kyllästetyille markkinoille. Ostajan valmennuksen jälkeen yrittäjäksi aikovalla on valmiudet käydä neuvotteluita yrityskaupoista ja tuntee kanavat, mistä ostettava yritys voisi löytyä.

Omistajanvaihdosvalmennus käynnistyy Etelä-Pohjanmaalla 30.10.2017 ja haku päättyy 22.10.2017.

Hankkeen keskeisiä toimijoita Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Finnvera ja SEAMK. Kouluttajana toimii ValmennusMajakka.

"Yhdessä kohti yrityskauppaa"-hanke on yksi Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälityksen pilottihankkeista ja toteutetaan yhdessä Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston kanssa. Uudentyyppisiä yrityspalvelun ja yritysyhteistyön toimintamalleja kehittävän pilottihankkeen tavoitteena on työllisyysperusteisen yrittäjyyden ja omistajanvaihdosten edistäminen.

Lisätietoja:                                                           

Soile Kauttio                                                                              
Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto                                                        
p. 0295 046 610                                                                                   
soile.kauttio (at) te-toimisto.fi

Marita Ottela

yrittäjä

p. 040 728 6695

 


Oma
asiointi