Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Kasvuyritysten työllistämismahdollisuuksia ja yritysten verkostoitumista selvitetään Perämerenkaaren alueella

Kiinnostaisiko työskennellä Pohjois-Ruotsissa? Hakeeko yrityksesi uusia liikekumppanuuksia ja verkostoitumista uudelta työmarkkina-alueelta? Näihin mahdollisuuksiin haetaan uusia toimintamalleja Perämerenkaaren alueen kasvuyritysten selvitys- ja työllistämishankkeessa.

Perämerenkaaren alueella on tällä hetkellä noin 710 000 asukasta. Vuonna 2014 työpaikkoja alueella oli yhteensä noin 303 000, joista Suomessa oli noin 182 000 työpaikkaa ja Ruotsissa oli noin 121 000 työpaikkaa. Samana vuonna esimerkiksi rakentamisen toimialalla oli yhteensä 22 360 työpaikkaa (Suomessa 12 335 ja Ruotsissa 10 025).

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto on hankkinut ostopalveluna noin vuoden kestävän selvitys- ja rekrytointihankkeen. Perämerenkaaren kasvuyritysten työllistäminen -hankkeen toteuttajaksi on julkisella kilpailutuksella valittu OuluCon Heikki Aalto.

Hankkeen tavoitteena on alueen työvoimatarpeiden ja yritysten osaamistarpeiden selvittäminen Perämerenkaaren alueella. Tavoitteena on myös työllistymisen edistäminen alueen kasvua tavoittelevien yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä tukemalla sekä uusien yritysverkostojen muodostumista edistämällä. Erityisinä hankkeen kohdetoimialoina ovat metallialan ja rakentamisen toimialat muitakaan toimialoja unohtamatta.

Hankkeessa selvitetään muiden Euroopan valtioiden raja-alueyhteistyön käytänteitä, jotka parhaiten soveltuvat Perämerenkaaren raja-alueen työllisyyden tukemiseen.

– Ruotsissa työttömyys on erittäin vähäistä ja siellä on tarvetta saada lisää työvoimaa. Samanaikaisesti Suomessa on suhteellisen korkea työttömyys. Tässä hankkeessa haetaan uusia ratkaisuja ja toimintamalleja tämän tilanteen parantamiseksi, toteaa toimitusjohtaja Heikki Aalto.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston odotukset ovat korkealla.

– Odotamme mielenkiinnolla uudenlaisen työmarkkina-alueajattelun myötä tulevia uusia avauksia niin työmahdollisuuksiin kuin koulutustarpeisiinkin perustuen esimerkiksi yritysten verkostoitumiseen, sanoo TE-toimiston yrityspalveluista vastaava Jouni Korhonen Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta.

Perämerenkaaren alue kattaa Suomen puolelta Keski-Pohjanmaan maakunnan, Ylivieskan seutukunnan, Raahen kaupungin, Oulun seutukunnan, Iin seutukunnan sekä Kemi-Tornion seutukunnan. Ruotsin puolelta alueeseen kuuluvat Haaparannan kunta, Kalixin kunta, Bådenin kunta, Luulajan kunta, Piteån kunta sekä Skellefteån kunta.

 

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Heikki Aalto, OuluCon Heikki Aalto, heikki.aalto@oulucon.fi, puh. 044 9725523
palveluesimies Jouni Korhonen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, yrityspalvelut, puh. 029 505 6627


Oma
asiointi