Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Kesäksi töitä ja tekijöitä tarjolla Etelä-Savossa

Nyt on aika hakea kesäksi työntekijöitä ja töitä, kannustaa palvelujohtaja Kari Joutsalainen Etelä-Savon TE-toimistosta. Viime vuonna Etelä-Savossa ilmoitettiin TE-palvelujen kautta noin 1800 työpaikkaa ja tänä vuonna työpaikkoja arvioidaan tulevan tarjolle lähes saman verran.

Suurin osa kesätyöpaikoista on avoinna palveluiden toimialoilla kuten kauppa, ravitsemistoiminta (baarit, kahvilat, huoltoasemat, pitopalvelut) ja matkailu. Kiinteistönhoidon ja viherrakentamisen töitä (puisto- ja puutarhatyöt) on myös paljon. Myös teollisuus tarjoaa Etelä-Savossa kesätyöpaikkoja, joskin teollisuuden osuus on ollut viime vuodet vähenemään päin. Sosiaali- ja terveydenhuollon työvoiman kysyntä on runsasta. Kuntayhtymät ja yksittäiset kunnat ovat koko maakunnassa merkittävä kesätyöpaikkojen tarjoaja, kertoo palvelujohtaja Kari Joutsalainen Etelä-Savon TE-toimistosta.

Työnhakuun monipuoliset verkkopalvelut www.te-palvelut.fi

Erilaiset Internet-palvelut ovat kesätyönvälityksen keinoja. Useilla työnantajilla on omat verkkosivut, joiden kautta voi hakeutua töihin. Työnhakijoilla on hyvät valmiudet verkkopalveluiden käyttöön. Erityisesti nuoret ovat kiinnostuneita käyttämään verkkopalveluita. www.te-palvelut.fi – työnvälityssivuston Avoimet työpaikat - palvelu on hyvä kanava työnantajille ilmoittaa avoimista työpaikoistaan. Avoimet työpaikat - palvelu ja CV-netti näyttävät samalla kesätyönhakijoille laajan ja monipuolisen valikoiman tarjolla olevista työmahdollisuuksista. CV-netissä työnhakija voi luoda avoimen työnhakuilmoituksen, jonka kautta työnantaja voi ottaa yhteyttä ja tarjota töitä.

Rekrytointi- ja koulutusmessuja Pieksämäellä, Savonlinnassa ja Mikkelissä

Työnhaussa on edelleen tärkeää henkilökohtainen kontakti työnantajan ja työnhakijan välillä. Tulevina viikkoina järjestetään useita rekrytointimessuja Etelä-Savossa. Messuilla on tarjolla paljon töitä sekä tietoa koulutusmahdollisuuksista. Etelä-Savon TE-toimisto osallistuu näihin messuihin. Asiantuntijamme ovat paikalla antamassa työnhakuun liittyvää neuvontaa ja te-palvelut.fi verkkopalvelun ohjeistusta. Esillä on myös EURES.

Pieksämäellä järjestetään torstaina 31.1.2019. Rekry IN työ- ja koulutusmessut Veturitalleilla, Tallikankaankatu 3. Messut kestävät neljä tuntia, klo 12.00–16.00 välisen ajan. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin 250 ja työnantajia on ollut noin 10 -15.

Savonlinnassa järjestetään Duunipörssi lauantaina 2.2.2019 klo 10 - 14 Lyseon lukion juhlasalissa. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin 500.

Mikkelissä järjestetään RekryON 2019 messut torstaina 7.2.2019 kello 12-17 kauppakeskus Akselissa ja Stellassa. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin n. 2000 ja työnantajia on ollut noin 80.

Rekry IN to 31.1. klo 12-16 tapahtuman verkkosivut, Pieksämäki

Duunipörssi la 2.2. klo 10-14, tapahtuman verkkosivut, Savonlinna

RekryON 2019 to 7.2. klo 12-17, tapahtuman verkkosivut, Mikkeli

Lisätietoja:

palvelujohtaja Kari Joutsalainen, puh 0295 044 054, kokonaisuus

asiantuntija Sari Palosaari, puh 0295 044 078, Mikkelin messut

asiantuntija Hannu Laamanen, puh 0295 044 072, Savonlinnan messut

asiantuntija Tarja Komulainen, puh 0295 044 046, Pieksämäen messut


Oma
asiointi