Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Kesäksi töitä ja tekijöitä tarjolla Etelä-Savossa

Nyt on aika hakea kesäksi työntekijöitä ja töitä, kannustaa palvelujohtaja Kari Joutsalainen Etelä-Savon TE-toimistosta.. Viime vuonna Etelä-Savossa ilmoitettiin TE-palvelujen kautta noin 1800 työpaikkaa ja tänä vuonna työpaikkoja arvioidaan tulevan tarjolle lähes saman verran.

Suurin osa kesätyöpaikoista on avoinna palveluiden toimialoilla kuten kauppa, ravitsemistoiminta (baarit, kahvilat, huoltoasemat, pitopalvelut) ja matkailu. Kiinteistönhoidon ja viherrakentamisen töitä (puisto- ja puutarhatyöt) on myös paljon. Myös teollisuus tarjoaa Etelä-Savossa kesätyöpaikkoja, joskin teollisuuden osuus on ollut viime vuodet vähenemään päin. Sosiaali- ja terveydenhuollon työvoiman kysyntä on runsasta. Kuntayhtymät ja yksittäiset kunnat ovat koko maakunnassa merkittävä kesätyöpaikkojen tarjoaja, kertoo palvelujohtaja Kari Joutsalainen Etelä-Savon TE-toimistosta.

Työnhakuun monipuoliset verkkopalvelut www.te-palvelut.fi

Erilaiset Internet-palvelut ovat kesätyönvälityksen keinoja. Useilla työnantajilla on omat verkkosivut, joiden kautta voi hakeutua töihin. Työnhakijoilla on hyvät valmiudet verkkopalveluiden käyttöön. Erityisesti nuoret ovat kiinnostuneita käyttämään verkkopalveluita. www.te-palvelut.fi – työnvälityssivuston Avoimet työpaikat - palvelu on hyvä kanava työnantajille ilmoittaa avoimista työpaikoistaan. Avoimet työpaikat - palvelu ja CV-netti näyttävät samalla kesätyönhakijoille laajan ja monipuolisen valikoiman tarjolla olevista työmahdollisuuksista. CV-netissä työnhakija voi luoda avoimen työnhakuilmoituksen, jonka kautta työnantaja voi ottaa yhteyttä ja tarjota töitä.

Rekrytointi-ja koulutusmessuja Pieksämäellä, Mikkelissä ja Savonlinnassa

Työnhaussa on edelleen tärkeää henkilökohtainen kontakti työnantajan ja työnhakijan välillä. Tulevina viikkoina järjestetään useita rekrytointimessuja Etelä-Savossa. Messuilla on paljon töitä tarjolla. Etelä-Savon TE-toimisto osallistuu näihin messuihin. Asiantuntijamme ovat paikalla antamassa työnhakuun liittyvää neuvontaa ja te-palvelut.fi verkkopalvelun ohjeistusta. Esillä on myös EURES ja mahdollisuus tutustua European Job Days (EOJD) sivustoon https://www.europeanjobdays.eu/ .

Pieksämäellä järjestetään torstaina 25.1.2018. RekryIN työ- ja koulutusmessut Veturitalleilla, Tallikankaankatu 3. Messut kestävät neljä tuntia, klo 12.00–16.00 välisen ajan. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin 250 ja työnantajia on ollut noin 10 -15. Treffeillä yrityksillä on mahdollisuus löytää työntekijöitä avoimiin työpaikkoihin, kesätöihin tai opiskelijoita työssäoppimisjaksoille. Oppilaitokset esittelevät koulutustarjontaansa ja työelämäpalveluitaan. Työmarkkinajärjestöt ja työllistämishankkeet kertovat työelämäpalveluistaan.

Mikkelissä järjestetään RekryON 2018-messut ke-to 7.-8.2.2018. Esedulla, osoitteessa Otavankatu 4. Keskiviikkona 7.2. klo 13.00–17.00 paikalla ovat kaikkien toimialojen työpaikat ja torstaina 8.2. klo 13.00–17.00 kesätyöpaikat. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin n. 2000 ja työnantajia on ollut noin 80.

Savonlinnassa järjestetään lauantaina 10.2.2018 Duunipörssi Savonlinnan Lyseon lukion tiloissa, osoitteessa Kirkkokatu 1. Messut kestävät neljä tuntia, klo 10.00–14.00 välisen ajan. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin 500. DuuniPörssissä kohtaavat työnantajat, työnhakijat, koulutuksen tarjoajat, sekä työllistymistä ja kouluttautumista edistävät hankkeet.

RekryIN to 25.1.2018 tapahtuman verkkosivut, Pieksämäki

RekryON ke-to 7.-8.2.2018 tapahtuman verkkosivut, Mikkeli

Duunipörssi la 10.2.2018 tapahtuman verkkosivut, Savonlinna

Lisätietoja     

palvelujohtaja Kari Joutsalainen, puh 0295 044 054, kokonaisuus

asiantuntija Sari Palosaari, puh 0295 044 078, Mikkelin messut

EURES-asiantuntija Claara Muhonen, puh 0295 044 048, kaikki messut ja EURES

asiantuntija Hannu Laamanen, puh 0295 044 072, Savonlinnan messut

asiantuntija Tarja Komulainen, puh 0295 044 046, Pieksämäen messut


Oma
asiointi