Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Kevään työvoimakoulutuksia esillä infopäivässä perjantaina 9.2.

Keski-Suomen TE-palveluissa on tulevana perjantaina esillä kevään työvoimakoulutuksia. Muutamista kuukausista reiluun vuoteen kestävät koulutukset on suunniteltu vastaamaan työmarkkinoiden kysyntään ja antavat opiskelijalle uuden väylän työllistymiseen. Esimerkiksi rakennustuotannon erikoisammattitutkinto -koulutuksen tavoitteena on toimia tukena talonrakennus- sekä infra-alalla toimineiden henkilöiden siirtymisessä johtotehtäviin. – Työmarkkinoilla on puutetta rakennusalan työnjohtajista. Rakennustuotannon erikoisammattitutkinto -koulutuksen tavoitteena on, että koulutuksen käynyt pystyy toimimaan esimiehenä omalla rakentamisen vastuualueellaan, asiantuntija Talvikki Tuimala Keski-Suomen TE-palveluista kertoo.

Erityisosaaminen myyntivalttina työnhaussa

Työvoimakoulutuksen tuoma erityisosaaminen toimii myös hyvänä myyntivalttina työnhaussa. – Visualisti-koulutus (markkinointiviestinnän at, visuaalisen markkinoijan osaamisala) on suunnattu erityisesti myyjille ja tarjoaa hyvän lisäpalikan omaan osaamiseen. Se toimii hyvänä myyntivalttina työllistymisessä, jos yritys ei halua ostaa visualistista osaamista ulkopuolelta, vaan haluaa myyjän, joka osaa tehdä esille laittoa ja markkinointia, Marja-Leena Hannula Keski-Suomen TE-palveluista kommentoi.

Uutuutena kevään koulutuksissa on palvelumuotoilu ja digitaalinen markkinointi -koulutus, jonka tavoitteena on perehdyttää opiskelijat käyttäjälähtöiseen palvelumuotoiluun, palvelujen innovointiin, kehittämiseen ja suunnitteluun sekä digitaaliseen markkinointiin. Myös biotuoteprosessiosaajan koulutus on yksi uusimmista tulokkaista.

Työvoimakoulutuksista positiivista palautetta

Positiiviset palautteet työvoimakoulutuksiin osallistuneilta ovat nousseet viimeisen vuosikymmenen aikana. Vuonna 2017 työvoimakoulutuksiin osallistuneet antoivat palautekyselyssä yli 83 prosenttiin kysymyksistä vastaukseksi arvosanan hyvin tai erinomaisesti. – Tilanne on muuttunut paljon kymmenen vuoden takaisesta. Työvoimakoulutusten palautteet ovat parantuneet ja saamme paljon hyvää palautetta koulutuksiin osallistuneilta, Hannula kommentoi.

Lisätietoa kevään koulutuksista ja kouluttajien infot yllämainituista koulutuksista perjantaina 9.2. järjestettävässä Koulutusten infopäivässä klo 12-14, os. Vapaudenkatu 58 A, 1. krs. Paikalla sekä kouluttajat, että TE-toimiston asiantuntijat kertomassa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta.

Päivän aikataulu tarkemmin infopäivän esitteessä.

 

Lisätietoja:

Talvikki Tuimala, asiantuntija, koulutussuunnittelija, etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Marja-Leena Hannula, asiantuntija, etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi


Oma
asiointi