Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Kyllä Löytyy! - pistetään työt ja tekijät kohtaamaan Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto on mukana valtakunnallisessa TE-palveluiden Kyllä löytyy! -kampanjassa, jossa tarjotaan ratkaisuja osaavien työntekijöiden löytymiseksi yritysten erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin.  Kampanjan avulla myös vahvistetaan TE-palvelujen tunnettavuutta erityisesti pk-yritysten keskuudessa ja tiivistetään yritysyhteistyötä. 

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston asiantuntijat ovat yhteydessä alueensa työnantajiin noin 25 000 kertaa vuosittain. Kontakteissa palvellaan yrityksiä, mutta myös saadaan arvokasta tietoa työmarkkinoiden tarpeista.

Yhä harvemmin työtehtävien vaatimukset ja työnhakijoiden osaaminen kohtaavat täysin. Toisaalta potentiaalia on todella paljon kautta maakunnan. Te-palveluissa on vaikuttavia ja kustannustehokkaita ratkaisuja työnantajien erilaisiin rekrytointitilanteisiin. Hyödynnämme useita uusia palveluitamme samanaikaisesti, jotta voimme löytää tai kouluttaa parhaan osaajan työnantajan tarpeisiin.

Räätälöityä koulutusta rekrytoinnin tueksi

Kohtaanto-ongelma koskettaa alueellamme tällä hetkellä useita aloja, kuten rakennus-, metalli-, ICT- ja palvelualaa. Näiden alojen työnantajille on tarjolla useita räätälöitäviä koulutuksia, joiden kautta voidaan rekrytoida uusia, tarvittavan osaamisprofiilin omaavia työntekijöitä.

Rakennus- ja logistiikka-yrittäjät voivat hyödyntää ammattiosaamisen täydentämiskoulutuksia.  ICT- ja muiden alojen työnantajat voivat hyödyntää uudentyyppistä RekryKoulutusta, jolla voidaan kouluttaa ja rekrytoida joustavasti ja entistä nopeammin uusia työntekijöitä. Opiskelijahaku saadaan nopeimmillaan käyntiin jo 1-2 viikon sisällä työnantajan toimeksiannosta.

Kuluneen talven aikana RekryKoulutusta hyödynsi pelkästään ICT-alalla kolmisenkymmentä työnantajaa.

Matkailuelinkeino on viime vuosina kasvanut ja kansainvälistynyt muita toimialoja nopeammin. Kasvun myötä osaavan työvoiman löytäminen on yhä suurempi haaste. Matkailudiili on Pohjois-Pohjanmaalta koordinoitu valtakunnallinen toimenpideohjelma, jossa tavoitteena on löytää matkailualan työpaikkojen ja tekijöiden kohtaamista edistävät palvelut ja toimintamallit. Ratkaisuja haetaan tänä vuonna toteutettavilla pilottikokeiluilla. Kokeiluja tulee muun muassa matkailualalle työllistymisen edistämiseksi, alan digiratkaisuihin, matkailualan imagon kohottamiseen sekä maahanmuuttajien alalle työllistymiseen liittyen.

Sparrausta myös työnantajaosaamiseen

Yksiyrittäjille on myös oma palvelunsa. Viime syksynä käynnistyneestä Yksinyrittäjästä työnantajaksi –palvelu antaa valmiudet työnantajana toimimiseen. Palvelua on hyödyntänyt alueellamme jo 24 yrittäjää. Palvelu on maksuton ja sen toteutuksesta vastaa palveluntuottaja.

Työnantajayhteistyö toimii matalalla kynnyksellä ja on mutkatonta. Meihin kannattaa olla yhteydessä!

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston yrityspalvelut: 
http://toimistot.te-palvelut.fi/pohjois-pohjanmaa/tyonantaja
Sähköposti: yrityspalvelut.pohjois-pohjanmaa[at]te-toimisto.fi
Puhelinpalvelu: 0295 056 502
Yhteydenottopyynnön voi jättää myös Oma asiointi -palvelussa.

Seuraa somessa #kyllälöytyy #tepalvelut

Lisätiedot:
Palvelujohtaja Pirjo Juntunen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, 0295 056 596
Palvelujohtaja Jussi Leponiemi, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, 0295 056 706


Oma
asiointi