Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Kysymyksiä ja vastauksia nuorten yrittäjyyspajasta - haku avoinna 7.3. asti

Mikä Nuorten yrittäjyyspaja?

Nuorten yrittäjyyspaja (NYP) on maksuton yrittäjyyskoulutus alle 30-vuotiaille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Pajassa työstät asiantuntijan johdolla yrittäjyyden aiheita - yrityksen perustamiseen liittyviä toimia, taloutta, myyntiä ja markkinointia sekä verkostoja.

Mitä Nuorten yrittäjyyspajassa tehdään?

Pajassa toimitaan työpajatyyppisesti - teet käytännön tehtäviä valmentajan ohjauksessa, laadit liiketoimintasuunnitelman ja saat siihen myös koko ryhmän tuen. Lisäksi pajassa vierailee asiantuntijoita rahoitus- ja vakuutusalalta, yrittäjiä ja verkostojen edustajia. Valmennus koostuu lähi-, etä- ja verkko-opiskelusta.

Mitä hyötyä pajaan osallistumisesta on?

Pajan aikana laadit yrittäjyysideastasi liiketoimintasuunnitelman. Saat perustiedot yrittäjyydestä ja opit yrityksen toimintaperiaatteet. Eniten hyödyt olemalla aktiivinen ja hankkimalla myös itse lisätietoa netistä, kirjoista, toimivilta yrittäjiltä ja asiantuntijoilta sinua kiinnostavista aiheista.

Mitä jos en ole varma yrittäjäksi alkamisesta?

Ei tarvitse olla. Nuorten yrittäjyyspajassa otat selvää asiasta ja testaat, kantaako ideasi elinkeinoksi asti. Paja on erinomainen paikka hioa oman osaamisensa tuotteistamista ja myyntiä, vaikka lopulta päätyisitkin työmarkkinoilla muualle kuin yrittäjäksi. Yrittäjyystaitoja ja yrityksen toiminnan periaatteiden tuntemusta myös työnantajat arvostavat. Pajan käyminen ei velvoita y-tunnuksen hankkimiseen.

Kuka voi hakea nuorten yrittäjyyspajaan?

Voit hakea Nuorten yrittäjyyspajaan, jos olet alle 30-vuotias. Olet työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen. Olet kiinnostunut yrittäjyydestä ja liiketoiminnan kehittämisestä. Harkitset oman yrityksen perustamista tai olemassa olevan yrityksen jatkamista.

Voinko hakea, jos…

Yrittäjyys kiinnostaa, mutta minulla ei ole valmista yritysideaa tai olemassa olevaa yritystä?

Voit. Pajaan tullessa idean ei tarvitse olla valmis tai kiikarissa jatkettavaa yritystä. Kiinnostus yrittäjyyteen ja motivaatio liiketoiminnan suunnitteluun riittää.

Olen melkein kolmekymmentä?

Voit, tervetuloa! Ehdit vielä hyvin mukaan. Mikäli alle kolmikymppisiä ei ole ruuhkaksi asti, voidaan tapauskohtaisesti harkita myös 30 vuotta täyttäneiden mukaan ottamista. Tärkeintä on oma motivaatio, innostus ja ajatus asian saattamisesta ideasta käytäntöön.

Kuinka kauan Nuorten yrittäjyyspaja kestää?

Paja alkaa 19.3. ja päättyy 17.5.2018. Paja on tiivis 8 viikon mittainen yrittäjyyspaketti. Se sisältää 10 kartoituspäivää, 30 päivän tiiviin valmennusjakson sekä 3 syventävää teemapäivää pajan jälkeen kolmen kuukauden aikana.

Mitä pajaan osallistuminen edellyttää minulta käytännössä?

Tärkeintä on oma motivaatio ja aktiivisuus. Osa valmennuksesta ja teemapäivistä toteutetaan verkkoympäristö Moodlen kautta. Tämä edellyttää tietokonetta ja toimivaa internet-yhteyttä.

Mitä pajaan osallistuminen maksaa?

Nuorten yrittäjyyspaja on osallistujalle maksutonta. Koulutuksen aikaisista etuuksista voit kysyä lisää Te-palveluiden koulutusneuvonnasta 0295 020 072 ma-pe 9-16.15 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi tai Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Miten pääsen mukaan?

Pajaan haetaan viimeistään 7.3.2018 Te-palveluiden sivulla osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/677298 Valinta tehdään hakemusten ja puhelinhaastattelun perusteella. Täytä hakemus huolellisesti ja kerro, miksi olet kiinnostunut juuri Nuorten yrittäjyyspajasta. Tieto valinnasta lähetetään sinulle kirjeitse. Se on nähtävillä myös sähköisissä palveluissa (www.te-palvelut.fi -> Asioi  verkossa -> Työvoimakoulutus - Koulutushakemusteni tilanne.)

Mitä pajan käyneet sanovat valmennuksesta?

  • Aiemmin ajattelin, ettei minusta ole yrittäjäksi. Kurssilla olen huomannut, ettei yrittäjyys ole ydintiedettä ja että kukin tekee työtä omana itsenään. Ei yrittäjän tarvitse olla tavallista ihmistä viisaampi.
  • Yrittäjänä pitää olla sopivasti hullu eli uskoa omiin ideoihinsa, pystyä hyväksymään myös epävarmuus ja muistaa levätä innostavasta työstä huolimatta.
  • Kun oli pitkään pyöritellyt ajatuksia ja ideoita vain omassa päässään, oli hienoa päästä kertomaan niitä muillekin, saada palautetta ja kehittää ideoita.
  • Palautteen saaminen oli tärkeää, pajassa sai fiksuja neuvoja. Kaikki kurssilaiset olivat avoimia ja samalla periaatteella mukana. Kukaan ei ollut lyttäämässä ensi metreille, että "turha yrittää, palkkatyö on parempi".
  • Pajassa liikeidea tulee testattua. Siellä kuulee muiden kommentteja ja saa laskelmat tehtyä sekä katsottua, että elääkö sillä. Se on olennaisinta.
  • Olin kyllä aivan oikeassa paikassa. Jo heti ensimmäisen viikon aikana tuli todella paljon hyödyllistä tietoa – ja vastauksia kysymyksiini.
  • Kurssista oli tosi paljon apua. Olin positiivisesti yllättynyt jo ensimmäisen päivän jälkeen. Kouluttajat ovat todella hyviä, ja asioihin on saanut selvyyttä. Vaikka monesti luulee, että itse saa kaikki yrittäjyyteen liittyvät asiat selvitettyä, on pajassa voinut kysellä suoraan.

 

Mistä saan lisätietoa?

Olemme Facebookissa:   www.facebook.com/yrittajyyspaja

Lue lisää netistä: https://www.syo.fi/aikuiskoulutus/yrittajyys/aloittava-yrittaja/nuorten-yrittajyyspajat                         

Video pajan käyneestä: https://www.youtube.com/watch?v=y7NH27XIU1g

Kouluttaja kertoo videolla, mikä NYP on: https://www.youtube.com/watch?v=G8oXyYt1uCQ


Haastattelu pajan käyneestä: https://tinyurl.com/NYP-haastattelu3

 

Kysy lisää sisällöstä

Pia Renkola

koulutussuunnittelija

Suomen Yrittäjäopisto

010 8414 063


pia.renkola@syo.fi


Oma
asiointi