Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Laitoshuoltajia tarvitaan!

Laitoshuoltajia tarvitaan!

Näin toteavat yhteen ääneen Lapuan kaupunki, RTK-Palvelu ja SOL palvelut.

Moni muukin työnantaja on asiasta samaa mieltä. TE-toimiston palveluesimiehen Matti Keltamäen mukaan tälläkin hetkellä haussa on useita puhdistuspalvelualan työpaikkoja. ELY, TE-Palvelut ja Sedu järjestävät yhteistyössä marraskuussa alkavan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto koulutuksen. Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille.

Koulutus on mahtava mahdollisuus niille, joita puhdistuspalveluala kiinnostaa. Lisäksi koulutus järjestetään Lapualla. "Halusimme tuoda tällä kertaa koulutuksen lähelle lapualaisia työnhakijoita ja tietysti työnantajia", kertoo koulutusasiantuntija Eliisa Rissanen ELY-keskuksesta.

Sedun kouluttaja Helena Turja-Hakala kertoo, että laitoshuoltajan työ on tänä päivänä tosi vaihtelevaa. Koulutuksen sisältöön voi itse vaikuttaa. Lisäksi työmahdollisuudet ovat laajat. Työpaikan voi valita koulusta, sairaalasta, päiväkodista tai vaikka teollisuudesta oman mieltymyksen mukaan. Turja-Hakalan mukaan laitoshuoltajien työllistyminen on todella hyvää. "Melkein saa itse valita työnantajan", hän toteaa.

Koulutuksen käynyt ja laitoshuoltajaksi valmistunut Salla Hautaniemi piti koulutuksesta. Erityisesti hänen mieleen oli se, että teoriaa oli kaksi päivää viikossa ja loput työpaikalla tapahtumaa oppimista. Laitoshuoltajan työtä Hautaniemi kuvaa sanoilla monipuolinen, haastava, älyttömän kivaa ja vaihtelevaa.

INFO: Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto koulutus alkaa Lapualla 26.11. Koulutuksesta pidetään infotilaisuus 5.11. klo 14.00 Lapuan kaupungin teknisessä virastossa, osoitteessa Poutuntie 8.

Helena Turja-Hakalan ja Salla Hautaniemen haastattelun voit katsoa myös: http://bit.ly/laitoshuoltajahaastattelu


Oma
asiointi