Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Mahdollisuus uuteen työhön, uusiin palvelutehtäviin.Työelämälähtöistä ruoka-, puhtaus- ja elintarvikealan koulutusta Juvalla ja lähikunnissa.

Juvalla järjestetään tulevana syksynä ruoka-, puhtaus- ja elintarvikealalle ohjaavaa työvoimakoulutusta. Koulutuksen haku on jo käynnissä te-palvelut.fi verkkosivuilla. Tavoitteena on, että opiskelijat työllistyisivät jatkossa koulutuksen aikaisiin työssäoppimispaikoihin.

Ruoka-, puhtaus-ja elintarvikealan koulutuksessa painotetaan työssäoppimista

Ruoka-, puhtaus-ja elintarvikealalle ohjaavan työvoimakoulutuksen järjestää Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto ja toteuttaa Etelä-Savon ammattiopisto. Pirjo Tuovinen vastaa opetuksesta. Koulutus järjestetään 3.9.-30.11.2018.

Koulutuksen pääpaino on työssäoppimisessa. Ryhmämuotoiset teoriaopinnot toteutetaan Juvalla ja opinnot sisältävät verkko-opintoja. Koulutuksen toteutuksessa on mukana työnantajia, jotka tarjoavat työssäoppimispaikkoja ja nimeävät koulutukseen ohjaajan/perehdyttäjän. Tavoitteena on, että työssäoppimispaikat tarjoavat mahdollisuuden työllistyä nyt tai tulevaisuudessa vakituiseen, osa-aikaiseen tai määräaikaiseen työhön.

Koulutuksen toteutukseen voi ilmoittautua lisää yrityksiä Juvalta ja lähikunnista

Jo nyt koulutukseen on ilmoittautunut mukaan viisi alueen yritystä, joilla on erilaisia rekrytointitarpeita nyt ja tulevaisuudessa. Myös muilla alueen yrityksillä on mahdollisuus päästä mukaan koulutuksen toteutukseen. Yhteistyömahdollisuuksista lisätietoja osoitteesta tyovoimakoulutus.etela-savo@te-toimisto.fi.

Koulutukseen haetaan te-palvelut.fi sivuilta

Koulutukseen voi hakea osoitteessa te-palvelut.fi > haussa oleva työvoimakoulutus > Juva, linkki.

Koulutus soveltuu esimerkiksi nuorille, jotka hakevat omaa alaansa tai viettävät välivuotta, alanvaihtajille, koko- tai osa-aikatyötä hakeville, alalle suuntautuville jne. Koulutukseen osallistuvilta edellytetään hyvää asennetta ja motivaatiota. Koulutus antaa hyvän mahdollisuuden tutustua työllistäviin aloihin ja työtä tarjoaviin yrityksiin!

Koulutus on osa uutta TE-palvelujen tapaa tuottaa työelämälähtöistä koulutusta lähelle asiakasta

Etelä-Savon maakunnassa ammatillista koulutusta järjestetään suurimmilla paikkakunnilla: Savonlinnassa, Pieksämäellä ja Mikkelissä. TE-hallinnon tavoitteena on palvella työnantaja- ja työnhakija-asiakkaita mahdollisimman hyvin koko maakunnassa. Ensi syksyksi Etelä-Savon TE-palvelut on toteuttamassa Juvalla ja sen ympäristökunnissa järjestettävää ruoka-, puhtaus- ja elintarvikealalle ohjaavaa koulutusta, jonka tarkoitus on vastata alueen työllistämistarpeita. Tavoitteena on kehittää uudenlainen malli suunnitella ja toteuttaa koulutusta tiivistämällä yhteistyötä työnantajien kanssa. Koulutuksen aikana opiskelijoille tehdään jatkosuunnitelmat, esim. työllistyminen yrityksiin, oppisopimuskoulutus, jatko-opinnot, RekryKoulutus.

Osaamisen kehittämistarpeiden tunnistaminen ja toimintatapojen löytäminen saavutetaan parhaiten hyvällä verkostoyhteistyöllä. Juvalla ja ympäristökunnissa järjestettävän koulutuksen lähtökohtana on tarjota koulutusta, joka palvelee mahdollisimman monen työnantajan osaamistarpeita sekä mahdollisimman monen työnhakija-asiakkaan osaamisen kehittämistarpeita työllistymisen parantamiseksi.

Lisätietoja:

Asiantuntija Mari Roikonen, Etelä-Savon TE-toimisto, puh. 0295 044 013, mari.roikonen@te-toimisto.fi

Asiantuntija Minna Tuuri, Etelä-Savon TE-toimisto, puh. 0295 044 077, minna.tuuri@te-toimisto.fi

Koulutukseen voi hakea osoitteessa te-palvelut.fi > haussa oleva työvoimakoulutus > Juva, linkki.


Oma
asiointi