Ajankohtaista

« Takaisin

Muutoksia Oma asiointi -palveluun 1.7.2017 alkaen - asiakkaan oma aktiivisuus korostuu

Työnhaku käynnistyy näppärimmin verkossa henkilöasiakkaan Oma asiointi -palvelussa. Heinäkuun alusta alkaen työllistymiseen vaikuttavat seikat, kuten ammattitaito, työkyky ja työnhakutaidot voidaan ilmoittaa helposti saman palvelun kautta ilman henkilökohtaista asiointia TE-toimistossa.

Jos olet työssä oleva työnhakija, voit heinäkuun alusta alkaen lisäksi ilmoittaa muutokset esim. työttömyyteen, lomautukseen tai lyhennettyyn työviikkoon myös verkossa. Työnhaun ja työttömyyden päättymisestä ilmoittaminen on onnistunut verkossa aiemminkin ja onnistuu jatkossakin.

Lue huolella Oma asiointi -palvelun vastaanottoilmoitukset

1.7.2017 voimaan tulleiden muutosten myötä asiakkaan oma aktiivisuus työnhaussa korostuu. Ilmoittautuessasi työnhakijaksi verkon kautta on erityisen tärkeää lukea Oma asiointi -palvelun vastaanottoilmoitus ja seurata huolella siinä annettuja ohjeita ja avoimia tehtäviä, jotta työnhakusi pysyy voimassa. TE-toimisto ottaa sinuun yhteyttä ainoastaan tarvittaessa.

Ilmoittautumisen yhteydessä saatat saada esimerkiksi kahden vuorokauden määräajan, jonka kuluessa sinun tulee vastata palvelutarvetta koskeviin kysymyksiin. Tämän lisäksi voit saada uuden määräajan työllistymissuunnitelman hyväksymiselle tai oman suunnitelmaehdotuksen laatimiselle.

Vastaanottoilmoituksen ohjeet ja tehtävät ovat konkreettisia, esimerkiksi: "Päivitä suunnitelmasi heti tai viimeistään 12.7.2017 Oma asiointi -palvelussa." Jos näitä tehtäviä ei tee annetussa määräajassa, työnhaku katkeaa.

Työttömyysturvaoikeus edellyttää aina työnhaun voimassaoloa.

 


Oma
asiointi