Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Oppilaitoksista valmistuvien ilmoittautuminen työnhakijaksi

Jos opintojen jälkeen ei ole heti tiedossa työpaikkaa, keväällä valmistuvan kannattaa ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi jo ennen opintojen päättymistä.

Ilmoittautumalla työnhakijaksi ennen valmistumista oikeus työttömyysetuuteen alkaa ensimmäisestä työttömyyspäivästä. Jos ilmoittautumisen tekee opintojen päätyttyä, oikeus työttömyysturvaan alkaa vasta siitä päivästä, kun ilmoittautuu työnhakijaksi.

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan verkkopankkitunnuksilla Oma asiointi -palvelussa.

  • Opastusta verkkopalvelujen käyttöön ja yleisneuvontaa TE-palveluista antaa ma–pe klo 9.00–16.15 valtakunnallinen puhelinpalvelu, puh. 0295 025 500.

Mikäli käytössä ei ole pankkitunnuksia, tulee työnhakijaksi ilmoittautua ottamalla yhteyttä TE-toimistoon joko puhelimitse tai käymällä jossain toimipaikassa.

Ilmoittautumalla verkossa ei tarvitse tulla erikseen käymään TE-toimistossa, vaan työnhaun käynnistämisen voi hoitaa itse valitsemanaan ajankohtana vaikka kotoa käsin. Tämän jälkeen TE-toimistosta otetaan asiakkaaseen yhteyttä ja sovitaan tarvittaessa ajanvaraus asiantuntijalle.

Aktiivinen työnhaku käyntiin heti

Työnhakijaksi ilmoittautumisesta käynnistyy asiakkuus TE-palveluissa. TE-palvelut tarjoaa asiakkailleen apua ja välineitä työnhakuun ja työhakemusten tekoon sekä valmennusta esimerkiksi työhaastatteluun. TE-palvelut myös esittelee työnhakijoita työnantajille, jotka etsivät työntekijöitä.

Työnsaanti voi vaikeutua jo parin kuukauden lomailun aikana, joten valmistuvan kannattaa myös itse hakea aktiivisesti työtä jo ennen valmistumista sekä heti valmistumisen jälkeen. Oma asiointi -palvelussa kannattaa työnhakijaksi ilmoittautumisen yhteydessä julkaista oma työnhakuilmoitus CV-netissä ja laittaa se töihin puolestaan.

CV-netti on kaikille työtä etsiville tarkoitettu TE-palvelujen maksuton palvelu, josta palveluun tunnistautuneet työnantajat voivat hakea sopivia työntekijöitä työnhakuilmoitusten perusteella. Joillakin aloilla työtarjouksia saattaa tulla jo samana päivänä ilmoituksen jättämisestä, koska CV-vahtia käyttävät työnantajat saavat sähköpostiinsa ilmoituksen heille sopivista uusista työnhakijoista.

Lisää vinkkejä omatoimiseen työnhakuun löytyy te-palvelut.fi-verkkopalvelusta: Vinkkejä työnhakuun.

Lisätietoja työnhaun käynnistämisestä ja TE-palveluista työnhakijoille


Oma
asiointi