Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Pohjanmaan TE-toimiston yrityskäyntikampanja "100 yrityskäyntiä päivässä" poiki kymmeniä työ- ja harjoittelumahdollisuuksia

Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston asiantuntijat tekivät syyskuussa lähes 150 käyntiä yritysten ja muiden työnantajien luona. Käynnit vahvistivat konkreettisesti TE-palveluiden henkilökunnan käsitystä siitä, että Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla menee hyvin ja osaavaa työvoimaa tarvitaan. Noin neljänneksellä yrityksistä oli rekrytointitarpeita joko heti tai lähitulevaisuudessa.

- Saimme yrityskäynneillä paljon arvokasta tietoa toiminta-alueemme elinkeinoelämän tilasta ja yritysten tarpeista, solmimme uusia kontakteja ja samalla saatoimme tehdä rekrytointi- ja muita palveluitamme tutuksi,  summaa asiantuntija  Hannu Ollikkala yrityskäyntien antia.

- Tässä suhdannetilanteessa on tärkeätä auttaa yrityksiä saamaan osaavaa työvoimaa ja toisaalta tietysti löytää työpaikkoja työnhakijoille, jotta alueemme kilpailukyky säilyy tulevaisuudessakin eikä työvoimapulasta tule pullonkaulaa kehitykselle. Rekrytointikoulutus on osoittanut toimivuutensa monessa tapauksessa, kun johonkin tehtävään ei ole ollut suoraan tarjolla osaavaa tekijää, jatkaa johtaja Helvi Riihimäki.

Yrityskäynnit ovat TE-palveluiden asiantuntijoiden työn leipä ja suola

"100 yrityskäyntiä päivässä" oli Pohjanmaan TE-toimiston tempaus 100-vuotiaan Suomen ja Yrittäjän viikon kunniaksi syyskuun ensimmäisellä viikolla, sillä 100-vuotias Suomi on monella tapaa yrittäjien työn tulosta. Tavoitteessa onnistuttiin niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Osa käynneistä tosin tehtiin hieman eri aikana, koska kaikille yrittäjille ei kyseinen viikko sopinut.

Yrityskäynnit ovat tärkeä osa TE-toimiston työtä ja ne ovat yrityspalveluiden henkilöstölle arkipäivää. Henkilöasiakaspalvelussa työskentelevät eivät suuren asiakaskunnan palvelemiselta pääse yhtä usein tapaamaan yrityksiä ja muita työnantajia, vaikka tiedostavatkin yritysmaailman tuntemuksen tärkeyden omassa työssään.  Sen vuoksi tällaiset yrityskäyntitempaukset ovat tärkeitä. Yrityspalvelut tekevät yrityskäyntejä jatkuvasti; seuraavan kerran Pohjanmaan TE-toimisto kampanjoi yrityskäyntien merkeissä koko toimiston voimalla ensi keväänä.


Oma
asiointi