Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Pohjois-Pohjanmaalla vahvistetaan nuorten työllisyyspalveluja

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto on saanut lisärahoitusta Ohjaamo-toiminnan maakunnalliseen koordinointiin yhteensä 215 000 euroa vuodelle 2018. Rahoitus tullaan käyttämään kokonaisuudessaan asiantuntijoiden rekrytoimiseen Ohjaamoihin.

Ohjaamo-toiminnan vakinaistaminen pohjautuu hallituksen vuoden 2017 puoliväliriihen linjaukseen, jolla pyritään nuorisotyöttömyyden vähentämisen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemisen.

Pohjois-Pohjanmaan työ-ja elinkeinotoimiston uudet asiantuntijat tulevat palvelemaan nuoria maakuntaan perustetuissa Ohjaamoissa, Muhoksella ja Ylivieskassa. Lisäksi TE-palveluiden asiantuntijoilta voi saada ohjausta jatkossakin Ohjaamoissa Haapajärvellä ja Oulussa.

– Ohjaamossa toimivien asiantuntijoiden tehtävänä on auttaa nuoria urasuunnittelussa ja työllistymisessä. Nuoret kokevat positiivisena, että Ohjaamosta saa TE-toimiston palvelua myös kasvokkain, ja asiantuntijan kanssa voi yhdessä keskustellen miettiä työllistymispolulla etenemistä, sanoo palvelujohtaja Mari Tuomikoski Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta.

Ohjaamot ovat nuorille alle 30-vuotialle suunnattuja matalan kynnyksen palvelupisteitä, joissa työskentelee muun muassa kuntien, TE-toimiston, Kelan ja yksityisten palvelun tarjoajien työntekijöitä.

– Ohjaamo-toiminnan laajentaminen koskemaan koko maakuntaa tukee maakuntauudistukseen valmistautumista. Alueen vahvuutena on suuri nuorten ikäluokka, mutta nuorisotyöttömyys on myös korkealla tasolla ja vaatii huomiota, toteaa Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Maire Mäki.

Pohjois-Pohjanmaalla oli vuoden 2017 lopussa noin 3800 alle 25-vuotiasta työtöntä. Määrä on laskenut vuoden 2016 joulukuusta 1200 henkilöllä.

Lisätiedot:

palvelujohtaja Mari Tuomikoski, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, p. 0295 056 801
palveluesimies Marjo Pekkonen, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, p. 0295 056 693


Oma
asiointi