Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Syksyn yrittäjäinfot ja yrittäjävalmennukset käynnistyvät

Kesän jälkeen yrittäjäinfoihin ilmoittautuminen on taas ajankohtainen asia.

Yritystoiminnasta, uuden yrityksen perustamisesta tai valmiin liiketoiminnan jatkamisesta kiinnostuneille tarjolla info – tilaisuuksia Mikkelissä ja Savonlinnassa syksyn aikana.

Mikkelissä Uusyrityskeskus Dynamo ja Etelä-Savon TE-toimisto järjestävät infot TUMA-talossa 4.9. ja 6.11.2017.

Savonlinnassa vastaavat infot järjestään Itä-Savon Uusyrityskeskuksen toimistolla 31.8., 12.10 ja 30.11.2017.

Infotilaisuuksissa käydään läpi mm. yrittäjän ja yrittäjyyden perusedellytykset, yrityksen perustamisen vaiheet, eri yritysmuodot, mistä rahat yrityksen perustamiseen, starttiraha aloittavan yrittäjän tukena. Samassa yhteydessä on mahdollisuus sopia neuvonnan saamisesta oman yritystoiminnan suunnittelemiseen myös henkilökohtaisten asiantuntijatapaamisten myötä.

Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimiston yrityspalvelun asiantuntijan Hannu Laamasen mukaan yrittämisestä kiinnostunut asiakas saa näistä hyvän tietopaketin käyttöönsä oman yritystoiminnan suunnittelua varten. Hannu Laamanen kehottaa osallistujia myös hyödyntämään Uusyritys- keskuksien tarjoaman mahdollisuuden saada maksutonta neuvottaa yritystoiminnan käynnistämiseen.

Yrittäjävalmennusta työvoimakoulutuksena

Työvoimakoulutuksena järjestään syksyn aikana yrittäjävalmennusta verkkokoulutuksena Etelä-Savon alueella niin, että seuraavan kerran 3 ryhmää käynnistyy samanaikaisesti Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa 25.9.2017. Koulutuksia järjestään tarpeen mukaan lisää.

Koulutuksen kohderyhmänä on yritystoiminnan aloittamista suunnittelevat työttömät, palkkatyöstä yrittäjäksi siirtyvät sekä jo hiljattain yritystoiminnan aloittaneet henkilöt.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia yritystoimintaa suunnitteleville ja aloittaville henkilöille uusissa perustettavissa yrityksissä sekä sukupolven- ja omistajanvaihdoksissa. Koulutuksessa saa tuoretta tietoa siitä, miten yritys perustetaan, kuinka sitä hallinnoidaan, miten markkinoidaan ja yrityksen taloutta suunnitellaan.

Osallistujat valmistavat koulutuksen aikana käytännöllisen ja toimivan alustavan liiketoiminta-suunnitelman omalle yritysidealleen tai päivittävät jo tehtyä liiketoimintasuunnitelmaansa tarpeiden mukaan.

Koulutukset toteutetaan verkko-opiskeluna. Koulutuksien järjestäjänä toimii ValmennusMajakkka (www.valmennusmajakka.fi). Koulutuksiin on nonstop -hakeutuminen. Jokaisen koulutukseen osallistujan kanssa tehdään aluksi henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), jonka perusteella määritellään koulutuksen pituus. Tähän vaikuttaa mm. kokemus yritystoiminnasta. Koulutuksen pituus on maksimissaan 30 työpäivää. Koulutus vaatii osallistujalta aktiivisuutta ja omatoimista opiskelua.

Koulutussuunnittelija Minna Tuuri Etelä-Savon TE-toimistosta kertoo, että verkkokoulutukset ovat lisänneet suosiotaan ja, että tietotekniikan perustaidot riittävät koulutuksen suorittamiseen verkossa. Hän korostaa osallistujien mahdollisuutta työstää omien yritysideoidensa liiketoimintasuunnitelmia koulutuksen aikana.

Kouluttajat antavat jokaiselle osallistujalle kirjallista ja suullista henkilökohtaista palautetta säännöllisesti koulutuksen aikana.

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuisuuksista saat lisätietoja Työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9 - 16.15..

Yrittäjäinfoista ja yrittäjävalmennuksista tietoja  Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivuilta te-palvelut.fi/etela-savo


Oma
asiointi