Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Tarina tosielämästä: Asenne ja taidot ratkaisevat

Yrittäjää saattaa mietityttää useampi asia kohdatessaan osatyökykyisen työnhakijan. Kuinka työntekijän terveys kestää tiukkatahtista työtä? Mitä jos perehdyttämiseen menee keskivertoa enemmän aikaa? Saako palkkaukseen tukea, jos työnhakijalle on myönnetty eläke? Käytännön tietoa ja ohjausta näihin asioihin saa TE-palveluitten työkykykoordinaattorilta ja muilta asiantuntijoilta.

Osatyökykyisellä voi olla työllistymisasioihin liittyen oma tukihenkilö myös Seinäjoen kaupungin tuetun työn palveluissa tai jossain hankkeessa. Yrittäjä löytää siis vastauksia kysymyksiinsä nopeassa aikataulussa.
Marianne Tammela Seinäjoen kaupungin tuetun työn palveluista kertoo heidän asiakaskuntansa hyötyvän avotyöstä. - Sen voisi sanoa olevan pidennetty koeaika. Sen aikana työnhakija voidaan perehdyttää perusteellisesti tehtäviin ja ne ehtivät muotoutua ja vakiintua osatyökykyiselle soveltuviksi, Tammela lisää.

Kauppias Päivi Raja-aho Päivölän Citymarketista on huomannut tämän ja pohtii parhaillaan avotyössä olevan henkilön rekrytoimista palkkatyöhön. – Olemme saaneet tänne reippaan ja auttamishaluisen tekijän joukkoomme. Kaupan alalla hyvät sosiaaliset taidot ovat tärkeitä siinä missä itse työtehtävien sujuminenkin, hän sanoo. Kokemus osatyökyisestä työntekijästä omassa työyhteisössä on ollut jo nyt niin positiivinen kokemus, että oman kapasiteettimme rajoissa olemme valmiit tulevaisuudessakin tekemään vastaavan rekrytoinnin, summaa Raja-aho.

Yrittäjä, pohditko sinä osatyökykyisen rekrytoimista yritykseesi?

Soita työkykykoordinaattori Anja Anttilalle Etelä-Pohjanmaan TE-toimistoon p. 0295 046 567.


Oma
asiointi