Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Tarvittavaa osaamista yritykseen ja piristystä uralle - RekryKoulutuksesta hyötyy molemmat osapuolet

RekryKoulutus on tukena, kun yritys tarvitsee juuri tietynlaista osaamista rekrytoitavalta henkilöltä. Lisäosaaminen voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun tekijältä toivotaan useampien aihekokonaisuuksien hallintaa. Hyvänä esimerkkinä rekrytointikoulutuksen hyödyntämisestä ja onnistumisesta toimii laukaalaisen sähköurakointiin erikoistuneen Huoltotyö Pentti Oy:n uuden henkilön rekrytointi RekryKoulutuksen kautta.

Yrityksen toimitusjohtaja ja sähkötyönjohtaja Jari Pentti kuuli koulutusmuodosta Keski-Suomen TE-toimiston asiantuntija Sirpa Kursulan vieraillessa yrityksessä. Yritys oli etsinyt valaistussuunnitteluun erikoistunutta sähkösuunnittelijaa, mutta sopivaa henkilöä ei ollut löytynyt. – Sirpa esitteli käynnillään ko. koulutusmallin, joka kuulosti meille sopivalta vaihtoehdolta, Pentti kertoo alkutunnelmiaan. Nopean etsinnän jälkeen Kursula löysi asiakasrekisteristä työnhakijan, jolta löytyi sopiva pohjaosaaminen. – Kun toimintamalli tuntui kohtuuhintaiselta, riittävän kevyeltä sekä löytyi sopivalta vaikuttava koulutettava päädyimme kokeilemaan meille uutta rekrymuotoa. Ajatus oli, ettei tuossa korkealta putoa vaikka ei onnistuttaisikaan, Pentti kokoaa ajatuksiaan.

Koulutettavaksi valikoitui Mikael Vilpponen, joka lähti rohkeasti mukaan itselleen uuteen palveluun. – RekryKoulutus kuulosti hyvältä mahdollisuudelta ja työ osaltaan jo siltä, mitä on tehnyt, mutta mahdollisti myös pienen suunnanvaihdoksen uralla. Suunnittelupuoli kuulosti hyvältä ja työ sijaitsi vielä lähialueella, nykyisin yrityksessä suunnittelijana toimiva Vilpponen kertoo.

Koulutuksen sisältö räätälöidään tarpeiden mukaan

RekryKoulutuksen sisältö räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan, sekä pohjautuen koulutettavan osaamiseen. Tässä tapauksessa työtehtävä vaati useamman osakokonaisuuden hallintaa. Vilpposella oli jo tarvittavaa osaamista tehtävän muihin osa-alueisiin, mutta suunnittelutaidot tarvitsivat vahvistusta. Koulutus suunniteltiin yhdessä Gradian kanssa, joka hankki mm. tarvittavia amk-opintoja alihankintana JAMK:ilta.

Vilpposen koulutus kesti yhteensä 120 päivää, sisältäen 45 päivää tietopuolista koulutusta ja 75 päivää ohjattua työssäoppimista. – Kävi vielä sillä lailla hyvä tuuri, että JAMK:illa oli juuri sopivia kursseja menossa ja pääsin mukaan käynnissä olevaan koulutukseen. Ei tarvinnut yksin opiskella, vaan pääsi ryhmän mukana etenemään, Vilpponen kertoo. Kun tarvittava lisäosaaminen oli hankittu ja RekryKoulutus onnistuneesti päätetty, Vilpponen työllistettiin yritykseen.

Ennakkoluulot karisivat onnistumisen lähestyessä

Niin Pentti kuin Vilpponen suosittelevat RekryKoulutusta. – Ennakkoluulot karisivat matkan varrella. Koulutus onnistui hyvin ja olen koko ajan ollut tyytyväinen koko prosessiin, Pentti tiivistää. – Voin kyllä suositella palvelua, mutta onnistuminen vaatii, että kaikki osapuolet ovat täysillä mukana ja selkeästi tähtäävät samaan onnistumisen päämäärään. Tärkeää on löytää oikea koulutettava, joka meidän tapauksessa löytyi, kiitos Sirpan, Pentti kiittelee.

Myös Vilpponen on tyytyväinen tuloksiin. – RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, jos on vaihtamassa alaa tai menossa urallaan tiettyyn suuntaan. Etenkin, jos takana on työttömyyttä, niin sehän on oikein hyvä tapaa ajaa itsensä sisään firmaan, Vilpponen päättää.

Kiinnostuitko? Lisätietoja RekryKoulutuksesta saat asiantuntijaltamme Sirpa Kursulalta (puh. 0295 046 106, sirpa.kursula@te-toimisto.fi).


Oma
asiointi