Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

TE-palvelujen kautta korkeakouluopintoihin - koulutuksia tarjolla vain tänä syksynä

Pohjois-Pohjanmaan TE-palvelujen asiakkaille on tarjolla loppuvuodesta kaksi työvoimakoulutusta, joissa voi poikkeuksellisesti suorittaa korkeakoulututkinnon: kaksi vuotta kestävissä opinnoissa voi suorittaa tietojenkäsittelytieteen maisteriopinnot tai valmistua talotekniikan insinööriksi.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston asiakas voi tänä syksynä hakea korkeakoulututkintoon johtavaan työvoimakoulutukseen. Koulutusohjelmia on tarjolla kaksi ja ne toteutetaan aloilla, joilla Pohjois-Pohjanmaan työnantajilla on rekrytointihaasteita. Tietojenkäsittelytieteen maisteriopinnot toteuttaa Oulun yliopisto ja insinööriopinnot Oulun ammattikorkeakoulu.

– Koulutusohjelmia on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Ohjelmistoalan yrityksissä on jatkuvasti pulaa tekijöistä ja rakennusalalla kaivataan lisää osaajia muun muassa juuri LVI-alan tehtäviin, kertoo palvelujohtaja Mari Tuomikoski.

Koulutusohjelmien kesto on noin kaksi vuotta, minkä takia koulutuksiin valittavilla tulee olla aiempia alan opintoja. Ohjelmistotuotannon ja tietojärjestelmien maisteriopintoja opiskelemaan voivat hakea soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet. Talotekniikan opinto-ohjelmassa tulee hakijalla olla soveltuva AMK-tutkinto tai kandidaatintutkinto tekniikan alalta.

Koulutuksiin haetaan täyttämällä TE-palveluiden sähköinen hakulomake.

Tarkemmat tiedot koulutuksen sisällöistä ja hakuohjeet löytyvät TE-palveluiden työvoimakoulutusten hakupalvelusta. Hakuaika päättyy 13.11. ja koulutusohjelmat alkavat loppuvuodesta.

Työvoimakoulutus on päätoimista opiskelua, jonka aikana opiskelija on oikeutettu työttömyysetuuteen sekä kulukorvaukseen.

Koulutukset mahdollistaa lakimuutos

Korkeakouluopintojen järjestäminen työvoimakoulutuksena perustuu julkisen työvoima- ja yrityspalvelulain muutokseen, jonka johdosta TE-toimisto voi hankkia asiakkailleen korkeakoulututkintoon johtavaa työvoimakoulutusta.  Kyseessä on väliaikainen uudistus, jonka tavoitteena on työllisyyden edistäminen ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen erityisesti kasvavilla toimialoilla. Korkeakoulututkintoon johtavien työvoimakoulutusten tulee alkaa viimeistään 31.12.2017 ja päättyä vuoden 2019 loppuun mennessä.

 

Lisätietoja:

https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/675010
https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/675011

Palvelujohtaja Mari Tuomikoski, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 801
Palveluesimies Marjo Pekkonen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 693


Oma
asiointi