Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

TE-palvelut apuna poikkeuksellisessa kausityötilanteessa

Kausityövoiman saatavuus ulkomailta on heikentynyt koronaviruksen vuoksi. Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto välittää kotimaastamme työnhakijoita maa- ja metsätalousyritysten erilaisiin kausitöihin ja tarjoaa yrityskohtaisen asiantuntijan avuksi sopivien kausityöntekijöiden löytämiseen. 

Kausityöpaikan ilmoittaminen

Kausityöntekijöitä tarvitseva työnantaja voi ilmoittaa avoimesta työpaikasta verkossa TE-palvelujen Avoimet työpaikat -palveluun Oma asiointi –palvelussa tai verkkolomakkeella. Vaihtoehtoisesti työpaikan voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen yrityspalvelut.pohjois-pohjanmaa@te-toimisto.fi tai puhelimitse numeroon 0295 056 502. Työpaikan esittelytekstiin kannattaa laittaa merkintä "kausityö2020", jolloin kausityöstä kiinnostuneet työnhakijat löytävät paikan tätä hakutekijää käyttäen.

Sopivien työntekijöiden haku voidaan hoitaa myös niin sanottuna hiljaisena hakuna, mikäli ette halua avoimia kausityöpaikkoja julkiseen hakuun. Tällöin yritykselle nimetty asiantuntija etsii sopivia ehdokkaita TE-palveluiden työnhakijarekisteristä ja esittelee heidät suoraan Teille.

Kausityöntekijöiden palkkausmahdollisuuksia

Kausityöntekijöitä on mahdollista palkata palkkatuella, oppisopimuksella, RekryKoulutuksella tai työvoimakoulutusten kautta. Lisäksi työnantaja voi tarjota mahdollisuuden työkokeiluun. Työkokeilu ei ole työsuhde, joten se on työnantajalle maksuton. Työkokeilija saa kokeilun ajalta työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Kesän ja syksyn 2020 kausityöhön liittyvään työvoimakoulutukseen on haku juuri nyt avoinna. Tutustu Pellolta potkua työelämään -lyhytkoulutukseen.

 

Lisätietoja:

Anni Haverinen                  
Asiantuntija
anni.haverinen@te-toimisto.fi
0295 056 707

Siru Heikkinen
Asiantuntija
siru.heikkinen@te-toimisto.fi
0295 056 228

 

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto
Kausityö2020 -hanke
http://te-palvelut.fi/
https://www.töitäsuomesta.fi/
https://kausitoita.fi/


Oma
asiointi