Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

TE-palvelut ja Stora Enso tekevät tiivistä yhteistyötä Oulussa

TE-palvelut on mukana syyskuussa perustetussa Stora Enson Oulun tehtaan Työnhakupisteessä. Ensimmäisten kuukausien aikana pisteessä on asioitu jo kolme sataa kertaa. Uudenlainen palvelumalli tuo TE-palvelut lähelle työntekijöitä −  jo työssäoloaikana.

Oulun tehtaan tiloissa sijaitseva Työhakupiste avattiin syyskuussa. Pisteen myötä työntekijöillä on mahdollisuus hyödyntää ja saada tietoa työ- ja elinkeinopalveluista jo työssäoloaikana −  omalla työpaikallaan.

Pisteessä työskenteleviltä TE-toimiston asiantuntijoilta saa neuvontaa niin TE-palveluihin kuin etuuksiin liittyen. Vastaanotto on ollut positiivista. Kävijöitä on ollut ensimmäisen kolmen kuukauden aikana noin kolme sataa.

 − Työntekijät kysyvät tietoa koulutuksista ja eri tavoista rahoittaa opintoja, työn hakemiseen liittyviä käytännön neuvoja sekä hakevat ideoita työnhakuun, kertoo Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston palveluesimies Sanna Rautio-Väliheikki.

− Myös yrittäjyyttä pohtivat ovat saaneet hyvissä ajoin konkreettista ja henkilökohtaista neuvontaa, jatkaa Rautio-Väliheikki.

Työnhakupisteeseen voi tulla poikkeamaan tai varata ajan ennakkoon. Neuvonnan lisäksi pisteellä voi ilmoittautua työnhakijaksi sekä tehdä työ- ja koulutushakemuksia.

Muutosturva räätälöidään yrityksen ja työntekijöiden tarpeisiin

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto ja ELY-keskus tarjoavat muutostilanteissa tukitoimia irtisanottujen uudelleen työllistymiseksi ja aluekehitysvaikutusten lieventämiseksi. Palvelukokonaisuus räätälöidään aina yritykselle ja sen työntekijöille sopivaksi. Työnhakupiste on osa TE-palveluiden ja Stora Enson muutosturvayhteistyötä.

TE-palveluiden muutosturvaa toteutettiin kahdellekymmenelle työnantajalle Pohjois-Pohjanmaalla vuonna 2018. Yhteistyössä yrityksen kanssa työntekijöille toteutettiin 15 muutoskoulutusta tai valmennusta. Muutostilanteissa käytetyimpiä TE-palveluja ovat työvoimakoulutukset sekä erilaiset työnhakuvalmennukset.

Lisätietoja:

palvelujohtaja Pirjo Juntunen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 596, pirjo.a.juntunen{at}te-toimisto.fi
palveluesimies Sanna Rautio-Väliheikki, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 245, sanna.rautio-valiheikki{at}te-toimisto.fi


Oma
asiointi