Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Tiedote: Kesätyöt 2017

Kesätyöt Varsinais-Suomessa 2017


Varsinais-Suomen osalta kesätyötilanne vaikuttaa TE-toimiston näkökulmasta hyvin
samankaltaiselta kuin viime vuosina. Vuonna 2016 kesätyöpaikkoja ilmoitettiin Varsinais-Suomen
TE-toimistoon kaiken kaikkiaan 4535 kpl. Tätä tiedotetta laadittaessa (23.1.2017) oli avoimissa työpai-koissa 168 paikkailmoitusta ja samalla ilmoituksella saatettiin hakea useampia työntekijöitä. Vilkkaasti on siis kesätyöntekijöiden etsiminen lähtenyt liikkeelle jo heti tammikuussa.

Sinun olisikin hyvä aktivoitua työnhakuun jo heti alkuvuodesta vaikka vielä on luntakin maassa, etteivät kiinnostavimmat paikat mene sivu suun. Osoitteesta te-palvelut.fi löydät TE-toimistoihin ilmoitetut kesätyöpaikat ja osoitteesta myjobcafe.net löytyvät Varsinais-Suomen TE-toimiston kokoamat kesätyölinkit ja vinkit.

Kesätyöpaikat

Myjobcafe.net kesätyölinkit

Kesätyötapahtumia järjestetään Varsinais-Suomessa myös runsaasti. Niistä tiedotetaan täällä Varsinais-Suomen TE-toimiston omilla nettisivuilla tapahtumakalenterissa ja Facebookissa sivulla Myjobcafe.net.

Tässä niistä muutama ensimmäinen:

  • 24.1. Naantalin Rekrymessut
  • 25.1. Sesonki Startti Paraisilla
  • 8.2.  Kesärekry 2017 Turussa
  • 3.2. Hotelli-, ravitsemus- ja cateringalan rekry Turussa
  • 14.2. SoTe-alan kesärekry Turussa
  • 28.2. Turun Ohjaamon kesätyö- ja koulutusmessut

Tapahtumakalenteriin

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt suosittelevat Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman jatkamista vuosille 2017–2019 jotta nuoret saisivat mahdollisuuden tutustua työelämään käytännön työtehtävien kautta. Työpaikkoja on nuorten kuitenkin itse kyseltävä, sillä ohjelmassa mukana olevista työnantajista ei julkaista listaa.

Tutustu työelämään ja tienaa

Kesätöitä on viime vuosina löytynyt eniten kaupan alalta, hotelli- ja ravintola-alalta, teollisuudesta sekä kiinteistö- ja siivousalalta. Suurimpia yksittäisiä kesätyön tarjoajia Varsinais-Suomessa ovat esim. Muumimaailma, S-ryhmä, K-ryhmä, Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri, ja henkilöstöpalveluyritykset. Kunnat ovat myös perinteisesti tarjonneet kesätyöpaikkoja nuorille.

Alle 18-vuotiaalle kesätyön löytäminen on haasteellisempaa kuin täysi-ikäiselle hakijalle sillä laki aset-taa omat rajoitteensa sille, mitä töitä alaikäisenä saa tehdä. Oma aktiivisuus kuitenkin ratkaisee kesätyönhaussa ja parhaiten kesätyöpaikan löytää, kun lähtee rohkeasti itse niitä työnantajilta tiedustelemaan.

Työsuhdeasiat kannattaa hoitaa kuntoon heti, kun kesätyöpaikka on tiedossa.
Lisätietoa työsuhdeasioista löydät Kesäduunari-infosta

Neuvontaa kesätyönhakuun saat esim. TE-toimiston omalta pisteeltä kesätyötapahtumien yhteydessä. Vielä syvällisempää neuvontaa ja apua työnhakuun saat osallistumalla nuorille suunnatuille joBitti - verkkokursseille joilla työnhakuun perehdytään neljän viikon ajan.
joBitti - Työnhaun verkkoryhmät

 

Tulosta tämä tiedote


Oma
asiointi