Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Tiesitkö, että työnhakijaksi voi ilmoittautua jo ennen opiskeluiden tai töiden päättymistä?

TE-toimistoissa lähestytään vuoden kiireisintä aikaa, kun koulut päättyvät. Tuhansia opiskelijoita valmistuu oppilaitoksista ja paljon kasvatus- ja opetusalan työsuhteita päättyy. Pohjois-Pohjanmaan TE-palveluihin tulee arviolta 150 uutta asiakasta päivässä.

Ilmoittautumalla työnhakijaksi verkossa voi nopeuttaa oman asian käsittelyä ja mahdollisen työttömyysetuuden saamista. Työnhakijaksi voi ilmoittautua Oma asiointi -palvelussamme jo ennen työsuhteen tai opiskelun päättymistä.

1. Ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -palvelussa

Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelussa. Saat vastaanottoilmoituksen, josta näet lähettämäsi tiedot, työnhakusi voimassaolon ja toimintaohjeita. Ilmoittautumisen jälkeen tee mahdollinen palveluntarvearvio ja laadi työllistymissuunnitelma. Tutkintotodistuksia tai muita asiakirjoja ei tarvitse esittää tai toimittaa TE-toimistolle.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta asioida sähköisesti, tule käymään TE-toimistossa.

2. Hae työttömyysturvaa

Työnhakusi on oltava voimassa, jotta voit saada työttömyysetuutta. Noudata työttömyysturvan hakemisessa Kelan tai oman työttömyyskassasi ohjeita. Kun olemme selvittäneet oikeutesi työttömyysetuuteen, lähetämme Kelalle tai työttömyyskassalle lausunnon etuuden maksamista varten.

3. Toimi työllistymissuunnitelmasi mukaan

Toimi työllistymissuunnitelmasi mukaan. Muistathan myös merkata tehdyt toimet Oma asiointi -palvelussa määräaikaan mennessä.

Avoimia työpaikkoja löytyy kauttamme niin Suomesta kuin Euroopasta. Muista myös hyödyntää verkostojasi – suurin osa työpaikoista on niin sanottuja piilotyöpaikkoja.

Järjestämme myös rekrytointitapahtumia sekä monenlaisia työnhaku- ja uravalmennuksia. Löydät ne tapahtumakalenteristamme.

4. Päätä työnhakusi

Onneksi olkoon! Kun saat töitä tai aloitat opiskelun, päätä työnhakusi Oma asiointi -palvelussa.


Lisätiedot:
Työnhaun aloittaminen ja voimassaolo


Oma
asiointi