Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Tiesitkö, että työnhakijaksi voi ilmoittautua jo ennen opiskeluiden tai töiden päättymistä?

TE-toimistoissa lähestytään vuoden kiireisintä aikaa, kun koulut päättyvät. Tuhansia opiskelijoita valmistuu oppilaitoksista ja paljon kasvatus- ja opetusalan työsuhteita päättyy. Pohjois-Pohjanmaan TE-palveluihin tulee arviolta 150 uutta asiakasta päivässä.

Ilmoittautumalla työnhakijaksi verkossa voi nopeuttaa oman asian käsittelyä ja mahdollisen työttömyysetuuden saamista. Työnhakijaksi voi ilmoittautua Oma asiointi -palvelussamme jo ennen työsuhteen tai opiskelun päättymistä.

1. Ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi –palvelussa
Aloita työnhakusi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi. Kirjaudu Oma asiointi -verkkopalveluun pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt meille tiedot. Lähettämisen jälkeen saat ohjeet, miten jatkat asiointia. Tutkintotodistuksia tai muita asiakirjoja ei tarvitse esittää tai toimittaa TE-toimistolle.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta asioida sähköisesti, tule käymään TE-toimistossa.

2. Hae työttömyysturvaa
Noudata työttömyysturvan hakemisessa Kelan tai oman työttömyyskassasi ohjeita. Kun olemme selvittäneet oikeutesi työttömyysetuuteen, lähetämme Kelalle tai työttömyyskassalle lausunnon etuuden maksamista varten.

3.  Toimi työllistymissuunnitelmasi mukaan
Toimi työllistymissuunnitelmasi mukaan. Muistathan myös kuitata tehdyt toimet Oma asiointi -palvelussa määräaikaan mennessä.

Avoimia työpaikkoja löytyy kauttamme niin Suomesta kuin Euroopasta. Muista myös hyödyntää verkostojasi – suurin osa paikoista on niin sanottuja piilotyöpaikkoja.

Järjestämme myös paljon rekrytointitapahtumia sekä erilaisia työnhaku- ja uravalmennuksia. Tarkkaile tapahtumakalenteriamme.

4. Päätä työnhakusi
Onneksi olkoon! Kun saat töitä tai aloitat opiskelun, päätä työnhakusi Oma Asiointi -palvelussa.

Lisätiedot:
Tarja Jokimäki, palveluesimies, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 595

Työnhaun aloittaminen ja voimassaolo


Oma
asiointi