Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Tule vaikuttamaan Etelä-Savon kasvupalveluiden henkilöasiakaspalvelujen sekä Kasvo pilotin valmisteluun

Etelä-Savossa valmistelussa olevaan henkilöasiakkaiden kasvupalveluihin ja niihin liittyvään Kasvo pilottiin pääsee vaikuttamaan monin tavoin. Toivon yhteistyöstä kiinnostuneiden olevan minuun suoraan yhteyksissä, kannustaa projektiasiantuntija Maria Laukkanen Etelä-Savon ELY-keskuksesta.

Maakunnalliseen henkilöasiakkaiden Kasvo pilotin valmisteluun pääsee vaikuttamaan
Heikossa työmarkkina-asemassa olevien työnhakijoiden palveluun painottuva Kasvo pilotti on osa maakunnan kasvupalvelujen henkilöasiapalvelun valmistelua. Kasvoa valmistellaan asiakaslähtöisesti yhteistyössä soten, kuntien ja muiden yhteistyötahojen kanssa asiakkaita unohtamatta, painottaa Laukkanen.

Millaiset henkilöasiakkaan kasvupalvelut haluat? Tule kertomaan mielipiteesi
Kasvupalveluiden sekä Kasvo pilotin valmistelutyössä aloitetaan kesällä asiakkaiden kuuleminen. Asiakas voi tulla kertomaan mielipiteitä ja kokemuksia Etelä-Savon TE-toimiston toimipaikkoihin päivystysaikana seuraavasti: Savonlinnan toimipaikka ma 2.7. klo 10-12, Mikkelin toimipaikka ti 3.7. klo 9-12 ja Pieksämäen toimipaikka ma 9.7. klo 9:30-12. Lisää keskusteluaikoja varataan syksylle. Muuna aikana voi käydä jättämässä palautetta kirjallisesti suoraan toimipaikkojen postilaatikoihin.

Sähköinen asiakaskysely avattu!
Ideoita voi antaa syyskuun 2018 loppuun asti sähköisessä kyselyssä, jonka linkki on tässä.
Kyselyyn pääset myös Etelä-Savon TE-palvelujen verkkosivujen etusivulta sekä ajankohtaista-sivulta, palkista oikealta.

Asiakkaita tavoitellaan eri tavoin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa esim. työpajoissa, ryhmätoiminnoissa, henkilökohtaisissa kohtaamisissa. Palautelaatikoita toimitetaan ja on jo toimitettu myös yhteistyökumppaneiden tiloihin.

Toivomme, että asiakkaat kertovat kokemuksiaan niistä palveluista, jotka ovat heidän mielestään toimineet hyvin. Erityisesti haluamme kuulla, mihin tarpeisiin asiakkaat palveluja hakevat, painottaa Laukkanen.

Syksyllä jatketaan valmistelua asiantuntijoiden avoimissa työpajoissa
Avoimet työpajat sidosryhmille alkavat syyskuussa ja näistä tiedotetaan myöhemmin. Lisäksi järjestetään työkokouksia henkilöstölle ja yhteistyökumppaneille sekä erilaisia sähköisiä kyselyjä, luettelee Laukkanen. Palveluntuottajille järjestetään markkinavuoropuhelutilaisuus ja asiasta laitetaan ilmoitus Hilmaan..  

Etelä-Savon työnhakijoiden kasvupalvelut pähkinänkuoressa
Etelä-Savon ELY-keskuksen, TE-toimiston, sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden ja kuntien sekä yhteistyössä TEMin kanssa valmisteltavan kasvupalveluihin liittyvän pilotin aihe on: Eteläsavolaisten työllistymistä ja hyvinvointia edistävät uudet monialaiset palvelut; Kasvupalveluiden ja soten asiakasyhdyspinnat sekä palvelut heikossa työmarkkina-asemissa oleville. Pilotin nimi on Kasvo.

Maakunta-ja soteuudistuksen mukaan maakunta järjestää jatkossa sekä kasvu- että sote-palvelut. Hyvä maakunnan sisäinen yhteistyö mahdollistaa palveluiden tehokkaamman yhteiskäytön. Tavoitteena on siirtää painopistettä ennaltaehkäiseviin palveluihin. Asiakas saa palvelun oikea-aikaisesti ja palveluvalikoiman eri keinoja yhdistetään oikealla tavalla vaikuttavaksi kokonaisuudeksi. Pilotilla pyritään kehittämään nopeampia ja selkeämpiä palvelupolkuja heikossa työmarkkina-asemassa oleville kuuntelemalla asiakkaita ja heidän tarpeita palveluja suunniteltaessa.

Lisätietoja:

Maria Laukkanen, projektiasiantuntija Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 0295 024 139, maria.laukkanen(at)ely-keskus.fi


Oma
asiointi