Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Tuore Ammattibarometri: Pulaa hitsaajista, ylitarjontaa sihteereistä

Etelä-Pohjanmaan alueella teollisuuden yritykset investoivat ja näkymät mm. teollisuudessa ja rakennusalalla on hyvät. Positiivisen suhdanteen tummana pilvenä on se, että kasvun jarruna on pula ammattitaitoisista työntekijöistä. Pulaa on etenkin rakennusalan ammattilaisista, kuten rakennusinsinööreistä, konepaja- ja metallialan työntekijöistä ja hitsaajista.

Kesä tuo omat haasteensa työvoiman saatavuuteen

Kesä tuo myös omat haasteensa työvoiman saatavuuteen. Maansiirtokoneiden kuljettajista, pikaruokatyöntekijöistä ja tarjoilijoista on pulaa. Pula-aloina näyttäytyy myös erilaiset erityisammatit, kuten kuulontutkijat, psykologit, röntgenhoitajat, erikoislääkärit ja sovellusohjelmoijat. Ammattitaitoiset palkanlaskijat ja taloushallinnon työntekijät ovat nyt siirtyneet pula ammatteihin.

Ylitarjontaakin ammateista on. Erityisen paljon ylitarjontaa on johdon sihteereistä, osastosihteereistä, yleissihteereistä ja käytön tukihenkilöistä. Myös kirjastoalan työntekijät ovat ylitarjonnan puolella. Lisäksi koulunkäyntiavustajista, huonekalupuusepistä, laboranteista, pankkitoimihenkilöistä ja pukuompelijoista on ylitarjontaa.

Ammattibarometri on työvoiman tarpeen arviointi, joka kuvaa noin 200 keskeisen ammatin kysyntää ja työvoiman saatavuusnäkymiä seuraavan puolen vuoden aikana. Ammattibarometrin taustalla ovat Etelä-Pohjanmaan TE-palvelujen asiantuntijat työmarkkinoiden tarpeita seutukunnittain. Ammattibarometriarvioinnilla pyritään parantamaan työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista ja edistää sekä ammatillista, että alueellista liikkuvuutta. Ammattibarometri julkaistaan kaksi kertaa vuodessa; 28.3. ja 19.9.

Lisätiedot: www.ammattibarometri.fi

 


Oma
asiointi