Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Työllisyyspoliittista avustusta haettavissa Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta - haku avoinna 9.12. asti

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto on käynnistänyt haun vuonna 2020 alkaviin, uusiin työllisyyspoliittisiin hankkeisiin. Hankkeiden tavoitteena on pitkäaikaistyöttömyyden vähentäminen sekä osaavan työvoiman saatavuuden edistäminen Pohjois-Pohjanmaalla. Avustuksen hakuaika päättyy 9.12.2019.

Työllisyyspoliittista avustusta voivat hakea yhdistykset, säätiöt, kunnat tai kuntayhtymät. Avustettavien hankkeiden ensisijaisena asiakasryhmänä ovat yli 50-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät sekä muut heikossa työmarkkina-asemassa olevat, kuten nuoret, osatyökykyiset ja maahanmuuttajataustaiset työnhakijat.

Käynnissä olevalla hakukierroksella rahoitetaan hankkeita, joissa työttömille työnhakijoille tarjotaan uraohjausta ja osaamisen kehittämisen palveluja. Asiakkaiden osaamisen kehittämisen kohdentuu aloihin, joilla Pohjois-Pohjanmaalla on työvoimatarvetta. Näitä aloja ovat puhdistus- ravitsemus-, logistiikka- ja hoiva-alat. Hankkeiden tulee sisältää lyhytkoulutuksia tai muita palveluja siten, että palveluketjut tukevat asiakkaiden koulutukseen tai työelämään siirtymistä.

Hakukierroksella voidaan avustaa myös uudenlaisia, luovia menetelmiä hyödyntäviä hankkeita. Hankkeissa edistetään kulttuurin ja luovien alojen yrittäjyyttä sekä kyseisille aloille työllistymistä tai tuetaan kyseisten alojen työnhakijoiden osaamisen tunnistamista.

Työllisyyspoliittisen avustuksen hakuaika päättyy 9.12.2019 klo 16.15. Hankkeet käynnistyvät vuonna 2020. Hakemus, liitteet ja lisätiedot löytyvät Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston verkkosivulta.

Lisätiedot:
palvelujohtaja Marita Rimpeläinen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 713, marita.rimpelainen{at}te-toimisto.fi
välityömarkkinakoordinaattori Mirja Kettunen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 254, mirja.kettunen{at}te-toimisto.fi

Yhteistyökumppaneille


Oma
asiointi