Uusi Ammattibarometri on julkaistu

Kaksi kertaa vuodessa laadittava Ammattibarometri on julkaistu 19.9.2018. Se kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien kehitysnäkymistä lähitulevaisuudessa. Ammattien työmarkkinanäkymien arvio tehdään TE-toimistoissa, joissa virkailijat arvioivat noin 200 ammatin työvoiman kysyntänäkymiä ja työvoiman kysynnän ja tarjonnan tasapainon kehitystä puoleksi vuodeksi eteenpäin.

Koko maata katsottaessa suurin pula on tällä hetkellä puheterapeuteista. Rakennusalalla puolestaan on pulaa työnjohtajista ja rakennusinsinööreistä. Myös sosiaali- ja terveysalalla on edelleen pulaa sairaanhoitajista ja lääkäreistä. Ylitarjontaa sen sijaan on esimerkiksi yleisihteerin ammatissa.

Lapissa eniten pulaa on ravintola- ja suurtaloustyöntekijöistä, siivoojista, puheterapeuteista ja tarjoilijoista. Myös esimerkiksi sosiaali- ja terveys-, myynti- ja matkailualan eri tehtävissä on pulaa työntekijöistä. Yleissihteereistä ja kuvataiteilijoista on sen sijaan selkeästi ylitarjontaa.

Tarkemmin työvoiman kysynnän ja tarjonnan kehitykseen ammateittain voi tutustua tämän linkin kautta. Seutukunnittain tehdyn vertailun näet tästä

Ammattibarometri II/2018

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote


Oma
asiointi