Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Verkkopalvelumme laajenevat: 1.7.2017 alkaen voit ilmoittaa verkossa lähes kaikki palvelutarpeet ja työnhaun muutokset

Työnhaun aloitat näppärimmin verkossa henkilöasiakkaan Oma asiointi -palvelussa. Heinäkuun alusta alkaen voit ilmoittaa työllistymiseen vaikuttavat seikat, kuten esimerkiksi ammattitaitosi, työnhakutaitosi ja mahdollisen koulutustarpeesi helposti saman palvelun kautta ilman henkilökohtaista asiointia TE-toimistossa.

Ilmoittautuessasi työnhakijaksi verkon kautta on 1.7. alkaen erityisen tärkeää seurata Oma asiointi -palvelun ohjeita ja avoimia tehtäviä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat kahden vuorokauden määräajan, jonka kuluessa sinun tulee vastata palvelutarvetta koskeviin kysymyksiin. Tämän jälkeen saat uuden määräajan työllistymissuunnitelman hyväksymiselle tai oman suunnitelmaehdotuksen laatimiselle. Jos et noudata määräaikoja, niin työnhakusi katkeaa. Muistathan siis seurata ohjeita.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuuksia verkkopalvelun käyttöön ja ilmoittaudut työnhakijaksi muussa kanavassa kuin verkossa, Sinuun otetaan yhteyttä TE-toimistosta palvelutarpeesi arvioimiseksi. Samoin jos et ole Suomen kansalainen, tehdään palvelutarpeen arviointi TE-toimistossa.

Jos olet työssä oleva työnhakija, voit heinäkuun alusta alkaen lisäksi ilmoittaa työttömyydestä, lomautuksesta tai lyhennetystä työviikosta myös verkossa. Työnhaun ja työttömyyden päättymisestä ilmoittaminen on onnistunut verkossa jo vuodesta 2006 saakka ja onnistuu tietysti jatkossakin.

 

 

 

 


Oma
asiointi