Aloittava yrittäjä

TE-palvelut tarjoaa erilaisia palveluja ja tukea yrittäjyyttä harkitsevalle ja aloittavalle yrittäjälle.

Yrittäjyys mielessä

Tietoa yrittäjyydestä ja yrityksen perustamiseen liittyvistä käytännön toimista saat Suomi.fi -palvelusta. Neuvontaa ja opastusta saat myös Yritys-Suomi -puhelinpalvelusta (0295 020 500).

Seudulliset yrityspalvelutoimijat järjestävät yhteistyössä yritysinfoja, joissa saat tietoa yrityksen perustamiseen liittyvistä käytännön toimista.

Suomi.fi / Yrityksen perustaminen Yritysinfot

Yrityksen perustaminen

Siinä vaiheessa, kun yrityksen perustaminen vaikuttaa todennäköiseltä, voit hakeutua yrittäjäkoulutukseen vahvistamaan yritystoimintaan liittyvää osaamistasi.

Oma Yritys-Suomi -palvelusta löytyvien työkalujen ja sisältöjen avulla voit mm. arvioida liikeideasi kannattavuutta ja laatia liiketoimintasuunnitelman. Palvelusta saat myös tärkeää tietoa toimialallasi vaadittavista luvista ja ilmoituksista sekä paikkakuntasi yrityspalveluista.

YrittäjäkoulutuksetOma Yritys-Suomi

Lisäksi seudulliset yrityspalvelutoimijat tarjoavat sinulle henkilökohtaista neuvontaa ja opastusta yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä. On myös paljon yrityksiä, jotka hakevat toiminnalleen jatkajaa. Tietoa näistä yrityksistä löydät Josekin Osuva-Yrityspörssistä sekä TE-palveluiden avoimista työpaikoista. Uusyrityskeskuksen neuvontamateriaaliin (työkalupakki) kannattaa myös tutustua, kuten esimerkiksi Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.

Linkit löydät sivun oikean laidan valikosta.

Tukea toimeentuloon yritystoiminnan alkuvaiheessa

Jos tarvitset tukea toimeentulosi turvaamiseksi yritystoiminnan alkuvaiheessa, voit hakea TE-toimistosta starttirahaa. Huomioithan, että hakemus tulee jättää hyvissä ajoin ennen suunnitellun yritystoiminnan käynnistymistä ja yritystoiminta ei saa alkaa ennenkuin starttirahan myöntämisestä on tehty päätös. Tutustu starttirahaesitteeseen ja ota yhteyttä aloittavan yrittäjän palveluiden asiantuntijaan (yhteystiedot löydät esitteestä).

Tietoa starttirahastaPohjois-Karjalan TE-toimiston starttirahaesite