Ammatinvalinta ja uraohjaus

Miten ohjaukseen pääsee?

Uudenmaan TE-toimiston ammatinvalinnanohjauksen ajanvaraus ja neuvonta ma-to klo 12–14 numerossa 0295 041 400. Voit myös kysyä ammatinvalinnanohjaukseen pääsystä asioidessasi TE-toimiston asiantuntijan kanssa.

Apua ammatinvalintaan, työhön tai koulutukseen liittyvissä kysymyksissä

Ammatinvalinnanohjaus on pääasiassa keskustelua, jossa pohditaan asiakkaan koulutus- ja uravaihtoehtoja. Ohjaukseen voi keskustelun lisäksi sisältyä myös mm. ammatinvalintatestejä ja kotitehtäviä. Tavoitteena on tukea asiakasta hänen ratkaisuissaan.  

Ammatinvalinnanohjausta tarjoavat työ- ja elinkeinotoimiston psykologit, ja se on luottamuksellista. Yksittäinen ohjauskeskustelu on noin tunnin mittainen, ja keskustelemassa voi käydä yhden tai useamman kerran.

Ammatinvalinnan ohjauksesta saat apua koulutus- ja uravaihtoehtojen pohtimiseen, jos mietit esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

  • Mille alalle tai mihin koulutukseen suuntaudun, voisinko vaihtaa alaa?
  • Mistä olen kiinnostunut, mikä on minulle tärkeää?
  • Miten valitsen, kun kaikki kiinnostaa tai mikään ei kiinnosta?
  • Mitä osaan, mitkä ovat vahvuuteni ja mitä voisin kehittää itsessäni?
  • Kuinka paljon olen valmis laittamaan peliin tavoitteideni eteen?
  • Onko minun huomioitava terveydentilani, kun teen ammatinvalintaratkaisuja?

Uudenmaan TE-toimiston ammatinvalinta - ja urasuunnittelupalvelut (pdf)

Tietoa koulutuksesta

TE-palvelut tarjoaa myös erillistä koulutusneuvontaa. TE-palveluiden valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta saat tietoa koulutukseen hakeutumiseen, opintojen sisältöihin, ammatteihin ja ammattialoihin sekä opintojen rahoitusvaihtoehtoihin liittyvissä kysymyksissä.

Soita valtakunnalliseen koulutusneuvonnan numeroon 0295 020 702 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

» Koulutusneuvonta Facebookissa

Oma
asiointi