Nuorille palveluja

Tarvitsetko todistusta työnhaun voimassaolosta? Tulosta todistus Oma asiointi-palvelun etusivulta Asioinnin tilanne osiosta "Todistus työnhaun voimassaolosta". Todistuksessa kerrotaan milloin asiakkaan työhaku on alkanut ja mikä hänen työllisyystilanne on todistuksen tulostuspäivänä.

Tämän sivun oikeassa laidassa on vinkkilinkkejä työnhakuun, opiskelualan valintaan. Käyttöösi, ole hyvä!

Palveluja nuorille Etelä-Savon kunnissa työllistymisen tueksi

Etelä-Savon kunnissa työllistymisesi tueksi on erilaisia palveluja kuten etsivä nuorisotyö, ohjaamot, työpajat. Valitse kotikuntasi tässä alla olevasta listasta ja ole suoraan yhteyksissä kuntien palveluihin.
Kuntalista:

Enonkoski Heinävesi Hirvensalmi Joroinen Juva Kangasniemi Mikkeli Mäntyharju Pertunmaa Pieksämäki Puumala Rantasalmi Savonlinna Sulkava

PATE Palvelua työelämään Enonkoski

Enonkosken kunnan työelämäpalveluissa selvitetään, mitä palveluja tarvitaan henkilön työllistymisen edistämiseksi. Henkilön kanssa laaditaan suunnitelma, joka voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja. Enonkosken kunnan työelämäpalveluiden tavoitteena on löytää henkilölle pysyvä ja häntä miellyttävä ratkaisu joko työpaikan, koulutuksen tai muun säännöllisen toiminnan parissa. Ihminen on työelämäpalveluiden keskipisteessä; etenemme hänen toiveidensa ja lähtökohtien mukaan. Työttömäksi jäädessään henkilö voi ottaa heti yhteyttä kunnan työnsuunnittelija Petri Poraharjuun, sähköposti petri.poraharju@enonkoski.fi, puhelinnumero 044 345 3078. Näin saamme työllistymisen prosessin heti käyntiin.

Etsivä nuorisotyö Enonkoski

Enonkosken kunnan etsivässä nuorisotyössä tavoitteenamme on tukea nuoren arjessa jaksamista ja tukea nuorta rakentamaan elämästään sellaista, että hän on siihen itse tyytyväinen ja pääsee etenemään elämässään mielekkääseen suuntaan. Lisäämme nuoren valmiuksia koulutukseen tai työelämään vahvistamalla hänen omia taitojaan ja tietojaan. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Toiminta on suunnattu kaikille alle 29-vuotiaille enonkoskelaisille nuorille. Voit ottaa yhteyttä elinvoimakoordinaattori Pinja Rahikaiseen itse tai ammattilaisen välityksellä sähköposti pinja.rahikainen@enonkoski.fi, puhelinnumero 044 345 3014 tai Facebookissa laittamalla viestiä Pinja Enonkosken elinvoimakoordinaattori.

Työllisyyspalvelut Hirvensalmi 

Hirvensalmen kunnan työllisyyspalvelut on työllisyydenhoidon tuki, jonka tehtävänä on edistää kuntalaisten työllistymistä ja auttaa yrityksiä löytämään työlle tekijää tai tulevaisuuden osaajaa. Voit ottaa yhteyttä työnsuunnittelija Jari Marttinen, sähköpostiosoite jari.marttinen@hirvensalmi.fi, puhelinnumero 050 440 0250. Tutustu lisää palveluihin Hirvensalmen työllisyyshankkeen verkkosivuilla (hirvensalmi.fi.)

Työpaja Joroinen

Joroisten työpajan toiminta on suunnattu työttömille, vailla ammatillista koulutusta oleville sekä ammatillisen koulutuksen tai lukion keskeyttäneille nuorille ja aikuisille. Työpajalle tullaan sopimuksella, joka voi koskea työkokeilua, opiskeluun liittyvää harjoittelua, kuntouttavaa työtoimintaa tai palkkatukityösuhdetta. Nuorten kohdalla pajatoiminnan tehtävänä on nuoren toimintakyvyn, koulutus- ja työvalmiuksien parantaminen sekä nuoren auttaminen opiskelu-, työkokeilu- ja/tai työpaikan etsimisessä ohjauksen ja verkostoyhteistyön avulla. Työpajatoiminta sopii myös maahanmuuttajataustaisille nuorille ja aikuisille kotouttamisen tueksi.
Osoite: Mutalantie 4, 79600 Joroinen
Lisätietoja: työpajaesimies Leena Laitinen puh. 040 540 0126.

Työelämäpalvelut Juva

Hei sinä juvalainen nuori! Voit saada meiltä paikallisesti apua oman tilanteen kartoittamiseen ja oman polun löytämiseksi kohti työelämää, koulutusta sekä muuta tilannettasi palvelevaa asiaa. Autamme aina kunkin omista toiveista lähtien, ota rohkeasti yhteyttä! Juvan kunnan Työelämäpalveluissa sinua palvelevat työllisyyskoordinaattori Sanna Skön puhelinnumero 0400 136 211, sanna.skon@juva.fi tai työvalmentaja Kirsi Mielonen puhelinnumero 0400 136 210, kirsi.mielonen@juva.fi . Löydät meidät Toimintatalolta, Juvantie 7. Tutustu palveluihin Juvan kunnan internetsivuilla (juva.fi) Tästä voit olla yhteyksissä Juvan kunnan työelämäpalveluihin myös heidän facebooksivulleen.

Etsivä nuorisotyö Juva

Juvalaisia nuoria auttaa kunnan etsivä nuorisotyöntekijä Henri Hurri. Hänet tavoittaa Toimintatalolta, puhelinnumero 0400 135 095, sähköpostiosoite  etsivanuorisotyo@juva.fi .

Tästä kohtaa pääset takaisin tämän sivun yläosaan ja kuntalistaan.

Työpajat Kangasniemi

Kangasniemen nuorten työpajat tarjoavat nuorille tarkoitettuja työharjoittelupaikkoja. Työtehtäviin kuuluvat mm. kunnan sisäiset kuljetukset (ruokahuolto-, pyykki- ym. kuljetukset), korjaus- ja kunnostustyöt sekä metalliverstaalla tehtävät työt. Työpajat auttavat nuoria pääsemään eteenpäin elämässä.

Voit olla yhteyksissä: Jorma Reinikainen, työvalmentaja, puhelinnumero 040 768 8895, sähköpostiosoite jorma.reinikainen@kangasniemi.fi ja Satu Salmensuo, yksilövalmentaja, puhelinnumero 040 678 1062, sähköpostiosoite satu.salmensuo@kangasniemi.fi

Tutustu palveluihin Kangasniemen kunnan internetsivuilla (kangasniemi.fi)

Nuorten työpajat Mikkeli

Nuorten työpaja on tarkoitettu 17 -29-vuotiaille, koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Työpajan perustehtävä on nuorten toimintakyvyn, koulutus- ja työelämävalmiuksien parantaminen. Työpajalla on viisi eri työpajaosastoa ja nettiopintopiste. Nuorten työpaja toimii osoitteessa Raviradantie 8-10.

Yhteystiedot puhelinnumero 044 794 2453. Lisätietoja antaa myös työpajakoordinaattori Sippo Seurujärvi puhelinnumero 040 129 4686.

Mikkelin kaupungin nuorten työpajan verkkosivut (mikkeli.fi)

Ohjaamo Olkkari 

Tutustu Ohjaamo Olkkarin palveluihin verkkosivuilla (te-palvelut.fi)

Työllisyyspalvelut Mikkeli

Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut kartoittaa asiakkaiden osaamista ja pyrkii yksilöllisiin ratkaisuihin työllistymisen edistämiseksi. Työnantajat hakevat kauttamme eri alojen motivoituneita työntekijöitä. Tarvittaessa asiakkaiden kanssa selvitetään koulutusvaihtoehtoja työllistymisen edistämiseksi.
Palvelut työnhakijalle: 

 • Henkilökohtainen alkuhaastattelu, jossa kartoitetaan osaaminen, taidot ja toiveet
 • Yksilölliset ratkaisut työllistymisen edistämiseksi ja työllistymiseen; esim. palkkatuettu työjakso tai oppisopimuskoulutus kaupungin yksiköissä
 • Koulutukseen ohjaus
 • Tietoa avoimista työpaikoista
 • Työnhakuvalmiuksien kehittäminen, esim. vinkkejä CV:n laatimiseen tai työpaikkahaastatteluun valmistautumiseen
 • Nuorten työpajatoiminta; tavoitteena on parantaa koulutus-/työllistymisvalmiuksia, suorittaa koulutus loppuun tai päästä avoimille työmarkkinoille
 • Oppisopimuskoulutusta suunnataan aloille, joissa on hyvät työllistymisnäkymät. Se on tarkoitettu pääasiassa työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla ei ole ammatillista perustutkintoa. 

Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut, Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli. Toimisto puhelinnumero 040 129 4272.

Työllisyyspalvelut, työpajat Mäntyharju

Olitpa sitten vastavalmistunut, juuri työttömäksi jäänyt, alaa vaihtava tai pitkäaikaistyötön, niin voit saada monipuolisesti tukea työnhakuun sekä koulutuspolkujen suunnitteluun kunnan työllisyyskoordinaattori Virpi Maaraselta. Yrityksiä Virpi auttaa palkkatuen hakemisessa, työkokeilussa sekä rekrytoinnissa. Työnhakijoiden palvelut: TE-toimiston verkkopalveluiden käyttöopastus, opiskeluasiat, myös ajan tasalla olevat ammattikortit, Urasuunnittelu, CV:n ja hakemuksen teko sekä niiden lähettäminen, valmiiden työnhakukaavakkeiden täyttäminen, työkokeilut.
Yhteystietoja: sähköpostiosoite  virpi.maaranen@mantyharju.fi, puhelinnumero 040 5818 676. Tästä voi olla yhteyksissä Mäntyharjun työllisyyskoordinaattori Virpiin myös facebookissaVoit lukea lisätietoja Mäntyharjun kunnan työpajatoiminnasta näiltä verkkosivuilta (mantyharju.fi)

Etsivänuorisotyö Pertunmaa

Hei nuori! Oletko koulutuksen tai työelämän ulkopuolella? Tarvitsetko apua arkeesi? Tuntuvatko virastoasioinnit hankalilta? Me etsivät nuorisotyöntekijät ollaan juuri sua varten! Mikään asia ei ole niin pieni tai suuri, ettei meille voisi viestiä laittaa. Etsivä nuorisotyö on aina vapaaehtoista ja maksutonta. Pertunmaan etsivät nuorisotyöntekijät ovat: Anu Ihanajärvi / 0406324370 / anu.ihanajarvi@pertunmaa.fi / Fb, ig & Sc: pnt ohjaaja , Jaana Nummiranta / 0503895534 /jaana.nummiranta@pertunmaa.fi

Tästä kohtaa pääset tämän sivun yläosaan ja kuntalistaan.

Etsivä nuorisotyö Pieksämäki

Etsivinä nuorisotyöntekijöinä autamme sinua juuri niissä asioissa, mihin apua kaipaat! Mutta ennen kaikkea, autamme sinua löytämään oman juttusi. Palvelumme on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille. Se on aina vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta. 

Tavoitat meidät puhelimitse, WhatsAppin, FB messengerin, sähköpostin tai sivulla olevan yhteydenotto lomakkeen avulla! Meidät voit tavata Ohjaamo Pientareella, nuorisotila Weturissa tai toivomassasi paikassa.

Ohjaamo Pientare 

Tutustu Ohjaamo Pientareen palveluihin verkkosivuilla (te-palvelut.fi)

Työpajat Pieksämäki

Nuorten työpaja on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille. Tavoitteena on tarjota joustava asiakaspolku, nuoren toimeentulo turvaten. Toiminta on vahvasti tavoitteellista ja asiakasta eteenpäin vievää. Nuorten työpajalle voivat kaikki halukkaat nuoret tulla tilanteesta riippumatta. Tärkeintä on, että nuorella on turvattu toimeentulo ja hän pajajaksolla kiinnittyy johonkin elämässä eteenpäin vievään toimintaan. Vapaita pajapaikkoja voi tiedustella työpajavastaava Eetu Rimpinevalta puhelinnumero 044 799 5242, sähköpostiosoite eetu.rimpineva@pieksämäki.fi

Ammatilliset työpajat Pieksämäki
Työtehtävät ovat konkreettisia avustavia tehtäviä oikeissa työympäristöissä. Ennen pajajakson alkua, pyydämme nuorta esittämään todistuksen huumausainetestistä.

 • Hoivapajalla tutustutaan hoiva-avusteiseen työhön päiväkodissa, vanhustyössä sekä kehitysvammaisten parissa. Seinättömällä kiinteistöhuoltopajalla tutustutaan kiinteistöpuolen avustaviin piha- ja kunnossapitotöihin, erilaisiin korjaustöihin ja liikuntapaikkojen ylläpitoon.
 • Kokkiryhmä kokoontuu Perheiden talolla maanantaisin klo 13–17. Kokkiryhmässä tehdään yhdessä edullista arkiruokaa porukalla. Tavoite on löytää nuorelle mielekästä tekemistä arkeen ja samalla herätellä ajatuksia tulevaisuudesta. Ryhmässä harjoitellaan arjenhallintaa ja sosiaalisia taitoja.
 • Startti kokoontuu Ohjaamo Pientareella keskiviikko iltapäivisin. Tavoitteena on löytää nuorelle mielekäs opiskelu tai työllistymistä edistävä jatkopolku kolmen kuukauden aikana. Toiminta on avointa kaikille nuorille.
 • Ota ote! kokoontuu tiistai iltapäivisin Nukkekodilla. Ryhmässä harjoitellaan arjen hallinnan taitoja ja tehdään tulevaisuustyöskentelyä.
 • Starttiryhmä ja elämänhallintaryhmä auttavat nuoria tulevaisuuden työ- ja koulutusuran suunnittelussa. Kokkiryhmässä harjoitellaan arkiruokien valmistusta. Anna Avonius p. 040 668 2830, sähköpostiosoite  anna.avonius@pieksamaki.fi, Eetu Rimpineva, p. 044 799 5242, sähköpostiosoite eetu.rimpineva@pieksamaki.fi
 • Animäki: vertaisohjaajuudella toimiva Animäki-kerho on avoin kaikille animesta kiinnostuneille alle 30-vuotiaille nuorille. Kerho kokoontuu Perheiden talolla, Kalevalankatu 38, Pieksämäki, joka perjantai klo 17-19. Lisätietoja Sirpa puhelinnumero 040 1974887 ja etsivä nuorisotyöntekijä Tiia Leikas puhelinnumero 044 0882473.
 • Pieksämäen Sateenkaarevat nuoret kokoontuvat joka toinen maanantai 13.1.2020 alkaen klo 17-19 Perheiden talolla, Kalevalankatu 38, Pieksämäki. Ryhmä on ilmainen avoin kaikille sateenkaareville nuorille.
 • Tsemppaa hyvä fiilis –hankkeen kohderyhmänä ovat 16-29-vuotiaat pieksämäkeläiset nuoret, jotka eivät ole koulutuksessa tai työelämässä. Tsemppaa hyvä fiilis -hankkeen päätavoitteena on innostaa, aktivoida ja edistää nuoria liikkumaan. Hanke toimii vuoden 2020 loppuun asti. Yhteystiedot: Topias Romo puhelinnumero 0504700572, sähköpostiosoite  topias.romo@diak.fi

Etsivä nuorisotyö Puumala

Etsivä nuorisotyö on vapaaehtoisuuteen ja luottamuksellisuuteen perustuvaa nuorisotyötä, joka pyrkii auttamaan ja tukemaan 13 – 29 – vuotiaita nuoria eri elämäntilanteissa. Työtä tehdään nuoren omien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti yhdessä nuorta tukevien verkostojen kanssa. Tarkoituksena on, että nuori ei jää yksin ajelehtimaan tyhjän päälle, vaan hän saavuttaa tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa nuorta esimerkiksi työn, opiskelu- tai työkokeilupaikan tai vaikka harrastuksen löytämisessä. Etsivään voi ottaa yhteyttä myös silloin, jos tuntuu, että oma elämä on menossa pahasti solmuun. Yhteyttä voi ottaa vaikka ei olisikaan ongelmia, mutta haluaisi jutella omista asioistaan luottamuksellisesti.
Etsivän nuorisotyöntekijän löydät kunnantalolta nuorisopalvelujen toimistolta, osoitteesta Keskustie 14 52200 Puumala. Ota rohkeasti yhteyttä, vaikkapa sähköpostilla, tekstiviestillä, whats appissa, soittamalla tai vaikka perinteisellä kirjeellä! Yhteystiedot: puhelinnumero 050 432 1643 ja sähköpostiosoite etsivanuorisotyo@puumala.fi
 

Etsivä nuorisotyö Savonlinna

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva 15- 29-vuotias nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaa, sekä pääsyä koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön. Etsivän nuorisotyön palvelut ovat nuorelle täysin maksutonta ja luottamuksellista. 

Etsiviin voit olla yhteydessä esimerkiksi, jos opiskelu ei onnistu tai on jo keskeytynyt, kaipaisit apua virastoasioiden hoitamisessa, tarvitset tukea arjen asioiden järjestämiseen, kaipaat luotettavaa aikuista jutteluun, haluaisit töihin, mutta et tiedä mistä aloittaa, tarvitset ohjausta tulevaisuuden suunnitteluun taijos läheisesi kaipaa tukea yllä mainituissa asioissa.

Savonlinnan seudun etsivät nuorisotyöntekijät:
Karjalainen Eeva, etsivä nuorisotyöntekijä, puhelinnumero 044 417 4248 , sähköpostiosoite eeva.karjalainen@savonlinna.fi
Linnamurto Sariia, etsivä nuorisotyöntekijä, puhelinnumero 044 417 4250, sähköpostiosoite sariia.linnamurto@savonlinna.fi
Käyntiosoite: Sivistystoimiala / Vapaa-aikatoimi
, Sääminginkatu 6, 57100 Savonlinna.

Rauhamäki Riina, etsivä nuorisotyöntekijä, puhelinnumero 044 417 4255, sähköpostiosoite riina.rauhamaki@savonlinna.fi
Loikkanen Pekka, etsivä nuorisotyöntekijä, puhelinnumero 044 417 4247 , sähköpostiosoite pekka.loikkanen@savonlinna.fi
Käyntiosoite: Sivistystoimiala / Vapaa-aikatoimi, Olavinkatu 27 D, 3.krs, 57130 Savonlinna

Palvelusta voit lukea lisätietoja Savonlinnan seudun etsivän nuorisotyön verkkosivuilta (savonlinna.fi)

Nuorisoverstas Savonlinna

Nuori, joka olet työelämän alkutaipaleella, tule kokemaan rento työ- ja oppimisympäristö, jossa sinua autetaan varmasti työelämänvalmiuksissa ja tulevaisuuden suunnitelmissa yhteistyössä osaavien valmentajien kanssa. Lisätietoa toiminnasta voit lukea Savonlinnan kaupungin Nuorisoverstaan facebooksivulta.

Toimintatupa Savonlinna

Toiminta on kohdennettu alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka ovat haasteellisessa elämäntilanteessa ja tulevaisuus tuntuu vaikealta käsitteeltä, kaipaavat apua omien vahvuuksien huomaamisessa ja niiden käyttämisessä, tarvitsevat apua sosiaalisten tilanteiden haltuunotossa, ovat mahdollisesti päihde- tai mielenterveyden kuntoutujia, tarvitsevat tukea arjen ja elämänhallinnassa, kokevat yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta tai tarvitsevat tukea ja tsemppausta koulutus- ja työllisyyspolkunsa pohtimisessa.

Toimintatuvan toiminta perustuu yhteisöllisyyden korostamiseen pienryhmätoiminnoin sekä yksilöllisen tuen tarjoamisessa yksilöohjauksen keinoin. Avoinna ma – to klo: 08 – 14
Merja Peltopuro, Ohjaaja, puhelinnumero 044 2702597, sähköpostiosoite merja.peltopuro@toimarisln.fi 
Vili Ronkainen, Ohjaaja puhelinnumero 044 3602585, sähköpostiosoite vili.ronkainen@toimarisln.fi,
Osoite Pohjolankatu 6, 57200 S
avonlinna.
Lisätietoja saat Savonlinnan toimintatuvasta heidän verkkosivuiltaan (savonlinna.fi)

Savonlinnan seudun Ohjaamo 

Tutustu Savonlinnan seudun Ohjaamon palveluihin verkkosivuilla (te-palvelut).

Sulkavan Työelämäpalvelut

Toiminta-ajatuksena tukea matalalla kynnyksellä työelämään ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä yhteistyötahojen kanssa. 

Palveluohjaaja Jaana Uotinen, puhelinnumero 044 4175209, vastuualueenaan TYP-toiminta
Työvalmentaja Leena Sinkkonen, puhelinnumero 044 417 5211
Työsuunnittelija Erkka Repo, puhelinnumero 044 417 5204
Etsivä nuorisotyöntekijä Tarja Lindberg, puhelinnumero 044 417 5331.

Tästä kohdasta pääset tämän sivun yläosaan ja kuntalistaan.

 

Seuraa meitä myös Facebookissa
 Etelä-Savon TE-palvelujen facebooksivut

 

Päivitetty 8.9.2020