menu
Sulje
Sulje
Skip to Content

Kaakkois-Suomen TE-toimisto

Kaakkois-Suomen TE-toimisto tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa.

TE-toimiston toimipaikat sijaitsevat Imatralla, Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Katso asiointiohjeetTutustu Kaakkois-Suomen työllisyystilanteeseen ja työmarkkinoihinYhteystiedotPaikalliset palvelutKaakkois-Suomen haussa olevat koulutukset

Olemme myös somessa:

Nupit Kaakossa Facebook
Kaakkois-Suomen TE-palvelut Twitter
Kaakkois-Suomen TE-toimisto Youtube

Päivitetty 15.10.2018

Uutiset

« Takaisin

Kaakkois-Suomen kesäkuun työllisyyskatsaus: avoimia työpaikkoja hyvin tarjolla koko Kaakon seudulla

Työttömyyden lasku jatkuu edelleen Kaakkois-Suomen alueella. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa yhteensä 17 437 työtöntä työnhakijaa, joka on -14,8 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä pieneni myös 14 % edellisvuoteen verrattuna. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Kotkassa (- 758 henkilöä), Lappeenrannassa (- 691) ja Kouvolassa (- 688). Myös Haminassa (- 276 henkilöä) ja Imatralla (- 245) lasku oli selkeää edellisvuoteen verrattuna. Kotka-Haminan seudulla kehitys on ollut kuitenkin alueista suotuisinta.

"Työvoiman kysyntä on lisääntynyt kaikissa alueen seutukunnissa. Työttömien määrä on pelkästään laskenut Kaakossa noin 3000 ihmisellä. Näin suuri määrä ei selity millään muulla, kuin uusien työpaikkojen selkeällä lisääntymisellä", arvioi kehitystä Kaakkois-Suomen TE-toimiston johtaja Juha Kouvo. Valtakunnalliseen määrään verrattuna alueen avointen työpaikkojen kasvu on huomattava. Määrän lisäksi havaittavissa on mielenkiintoinen muutos tarjottavien työpaikkojen luonteessa: "Puolet avoimista työpaikoista on tällä hetkellä yli vuoden kestäviä tai jopa vakituisia. Samalla yli 80 % alueen työpaikoista on yksityisellä sektorilla, joka sekin on positiivista", Kouvo toteaa.

Työttömyyden laskun ohella työmarkkinoiden kehitystä kuvastaa, että myös nuorten ja pitkään työttömänä olleiden määrät ovat pienentyneet samassa vauhdissa kokonaistyöttömyyden kanssa. Pitkäaikaistyöttömiä, eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 27 % vähemmän kuin edellisvuonna. Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömyys on laskenut eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä sekä palvelu- ja myyntityöntekijöillä. "Kokonaisuudessaan voidaan sanoa, että työmarkkinat vetävät tällä hetkellä paremmin kuin pitkään aikaan", Kouvo summaa.

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Juha Kouvo, puh. +358 295 042 099, juha.kouvo@te-toimisto.fi

 

Kesäkuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 15 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä pieneni 14 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 27 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 35 % enemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi 4 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 9,4 %

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.


Oma
asiointi

TAPAHTUMAKALENTERI

Saimaan ammattiopiston opinto-ohjaaja päivystää TE-toimistossa

MARRAS 15 2018
to 15.11.2018
klo 13:00
Lappeenranta

Sosiaalinen media työnhaussa - Tom Laineen luento

MARRAS 16 2018
pe 16.11.2018
klo 13:00
Lappeenranta, Imatra, Kouvola, Kotka

Työnhakuklubi, jatkuva haku

MARRAS 19 2018
ma 19.11.2018
klo 9:00
Imatra, Lappeenranta, Kotka, Kouvola

Työhönvalmennus, jatkuva haku

MARRAS 19 2018
ma 19.11.2018
klo 9:00
Imatra, Lappeenranta, Kouvola, Kotka, Hamina

Työnhakuvalmennus verkossa, jatkuva haku

MARRAS 19 2018
ma 19.11.2018
klo 9:00
Imatra, Lappeenranta, Kouvola, Kotka ja Hamina.

Lisää tapahtumia

Tulosta