menu
Sulje
Sulje
Skip to Content

Kaakkois-Suomen TE-toimisto

Kaakkois-Suomen TE-toimisto tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa.

TE-toimiston toimipaikat sijaitsevat Imatralla, Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Katso asiointiohjeetTutustu Kaakkois-Suomen työllisyystilanteeseen ja työmarkkinoihinYhteystiedotPaikalliset palvelutKaakkois-Suomen haussa olevat koulutukset

Olemme myös somessa:

Facebook
Twitter
Instagram
Youtube

Päivitetty 7.2.2019

Uutiset

« Takaisin

Kaakkois-Suomen kesäkuun työllisyyskatsaus: avoimia työpaikkoja hyvin tarjolla koko Kaakon seudulla

Työttömyyden lasku jatkuu edelleen Kaakkois-Suomen alueella. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa yhteensä 17 437 työtöntä työnhakijaa, joka on -14,8 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä pieneni myös 14 % edellisvuoteen verrattuna. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Kotkassa (- 758 henkilöä), Lappeenrannassa (- 691) ja Kouvolassa (- 688). Myös Haminassa (- 276 henkilöä) ja Imatralla (- 245) lasku oli selkeää edellisvuoteen verrattuna. Kotka-Haminan seudulla kehitys on ollut kuitenkin alueista suotuisinta.

"Työvoiman kysyntä on lisääntynyt kaikissa alueen seutukunnissa. Työttömien määrä on pelkästään laskenut Kaakossa noin 3000 ihmisellä. Näin suuri määrä ei selity millään muulla, kuin uusien työpaikkojen selkeällä lisääntymisellä", arvioi kehitystä Kaakkois-Suomen TE-toimiston johtaja Juha Kouvo. Valtakunnalliseen määrään verrattuna alueen avointen työpaikkojen kasvu on huomattava. Määrän lisäksi havaittavissa on mielenkiintoinen muutos tarjottavien työpaikkojen luonteessa: "Puolet avoimista työpaikoista on tällä hetkellä yli vuoden kestäviä tai jopa vakituisia. Samalla yli 80 % alueen työpaikoista on yksityisellä sektorilla, joka sekin on positiivista", Kouvo toteaa.

Työttömyyden laskun ohella työmarkkinoiden kehitystä kuvastaa, että myös nuorten ja pitkään työttömänä olleiden määrät ovat pienentyneet samassa vauhdissa kokonaistyöttömyyden kanssa. Pitkäaikaistyöttömiä, eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 27 % vähemmän kuin edellisvuonna. Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömyys on laskenut eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä sekä palvelu- ja myyntityöntekijöillä. "Kokonaisuudessaan voidaan sanoa, että työmarkkinat vetävät tällä hetkellä paremmin kuin pitkään aikaan", Kouvo summaa.

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Juha Kouvo, puh. +358 295 042 099, juha.kouvo@te-toimisto.fi

 

Kesäkuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 15 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä pieneni 14 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 27 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 35 % enemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi 4 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 9,4 %

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.


Oma
asiointi

TAPAHTUMAKALENTERI

Työnhakuvalmennus, jatkuva haku

HUHTI 29 2019
ma 29.04.2019
klo 9:00
Imatra, Lappeenranta

Työhönvalmennus, jatkuva haku

HUHTI 29 2019
ma 29.04.2019
klo 9:00
Imatra, Lappeenranta, Kouvola, Kotka, Hamina

Työnhakuvalmennus, jatkuva haku

HUHTI 29 2019
ma 29.04.2019
klo 9:00
Kotka, Kouvola

Yrittäjyyden kartoitus - Minustako yrittäjä, jatkuva haku

HUHTI 29 2019
ma 29.04.2019
klo 9:00
Kotka, Kouvola

Uravalmennus, jatkuva haku

HUHTI 29 2019
ma 29.04.2019
klo 9:00
Kotka, Kouvola

Lisää tapahtumia

Tulosta