menu
Sulje
Sulje
Skip to Content

Kaakkois-Suomen TE-toimisto

Kaakkois-Suomen TE-toimisto tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa.

TE-toimiston toimipaikat sijaitsevat Imatralla, Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Katso asiointiohjeetTutustu Kaakkois-Suomen työllisyystilanteeseen ja työmarkkinoihinYhteystiedotPaikalliset palvelutKaakkois-Suomen haussa olevat koulutukset

Olemme myös somessa:

Facebook
Twitter
Instagram
Youtube

Päivitetty 7.2.2019

Häiriötiedotteet

Häiriöt puhelin- ja verkkoyhteyksissä

Uutiset

« Takaisin

Kaakkois-Suomen lokakuun työllisyyskatsaus: Naisten työttömyys laskee miesten työttömyyttä nopeammin

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa yhteensä 14 924 työtöntä työnhakijaa, joka on noin 3300 henkilöä (-18,1 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä pieneni 8 % edellisvuoteen verrattuna. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Lappeenrannassa (-1049) henkilöä), Kotka-Haminan seudulla (-988 henkilöä) ja Kouvolassa (-833 henkilöä).  Myös Imatralla (-435 henkilöä) lasku oli selkeää edellisvuoteen verrattuna.

Pitkäaikaistyöttömyyden lasku jatkuu edelleen. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 33 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli lokakuun lopussa työttömänä työnhakijana 230 141 henkilöä, joka on 15,5 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 35,5 % (koko maa 36,3%).

Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli lokakuun aikana avoinna 1 957 uutta työpaikkaa, jossa on +30 % (450 kpl uuden työpaikan) kasvu edellisvuoteen verrattuna. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin yli puolessa (66 %) uusista työpaikoista ja samalla niistä 87 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 20 % enemmän.

Katso Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan lukuja tarkemmin alla olevista kuvista.

Lokakuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 18 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä pieneni 8 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 33 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 30 % enemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi 2 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 10 %

 

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Juha Kouvo, puh. +358 295 042 099, juha.kouvo@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.

 


Tulosta