menu
Sulje
Sulje
Skip to Content

Kaakkois-Suomen TE-toimisto

Kaakkois-Suomen TE-toimisto tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa. TE-toimiston toimipaikat sijaitsevat Imatralla, Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Näin asioit kanssamme koronavirusepidemian aikana

Käytä asiointiin ensisijaisesti sähköistä Oma asiointi -palveluamme. Voit hoitaa suurimman osan asioinnista henkilöasiakkaan verkkopalvelussa sekä yritysten ja työnantajien verkkopalvelussa. Ruuhkautumisen välittämiseksi, soitathan TE-puhelinpalveluihin vain kiireellisissä tilanteissa. Puhelinpalvelut palvelevat arkisin klo 9.00-16.15.

Kesäaukioloajat ovat voimassa 1.6.-31.7.2020

Kouvolan asiointipaikka on avoinna arkisin klo 9.00-16.00. Lappeenrannan, Imatran ja Kotkan asiointipaikat palvelevat lyhennetyllä aukioloajalla ma-ke klo 9.00-12.00. Haminan Kelan yhteydessä toimiva yhteispalvelupiste on suljettu 31.8. asti. Päivitämme ajankohtaista -osiossa jatkuvasti ohjeita asiointiin kanssamme:

Ohjeet henkilöasiakkaille (te-palvelut.fi/kaakkois-suomi)Ohjeet yritysasiakkaille (te-palvelut.fi/kaakkois-suomi)

Olemme myös somessa

Facebook Twitter InstagramYoutube

Pikalinkkejä

Katso Kaakkois-Suomen TE-toimiston asiointiohjeetTutustu Kaakkois-Suomen alueen työllisyystilanteeseen ja työmarkkinoihinKaakkois-Suomen TE-toimiston yhteystiedotKaakkois-Suomen TE-toimiston paikalliset palvelutKaakkois-Suomen haussa olevat koulutukset

Päivitetty 30.6.2020

Uutiset

« Takaisin

Kaakkois-Suomen toukokuun työllisyyskatsaus: Huhtikuun ja toukokuun lukujen välillä pientä laskua niin lomautettujen kuin työttömien määrissä

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa yhteensä 23 356 työtöntä työnhakijaa, joka on 9 027 henkilöä (+63 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä nousi 49 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien määrät kasvoivat kaikissa seutukunnissa: Kouvolan seudulla 63 % (+2 615 henkilöä), Kotka-Haminan seudulla 49 % (+2 116 henkilöä), Lappeenrannan seudulla 82 % (+3 174) henkilöä) ja Imatran seudulla 55 % (+1 122 henkilöä) verrattuna vuoden takaiseen ajankohtaan.

Pitkäaikaistyöttömien määrä kääntyi pitkän laskusuunnan jälkeen myös nousuun. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 5 % enemmän kuin edellisvuonna. Naisten pitkäaikaistyöttömyys kasvoi 2 %, miesten 6 %. Seutukunnittaisessa vertailussa pitkäaikaistyöttömyys pysyi entisellään Kouvolan seudulla, muualla Kaakkois-Suomen alueella se kasvoi. Koko maassa oli toukokuun lopussa työttömänä työnhakijana 432 681 henkilöä, joka on 91 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski -19 % edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 20 % (koko maa 20 %). Laajan työttömyyden piirissä olevien henkilöiden määrä on noin 7 600 enemmän kuin viime vuonna (yhteismäärä noin 29 000).

Uusien avointen työpaikkojen määrä väheni. Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli toukokuun aikana avoinna 1 513 uutta työpaikkaa, joka on -34 % (- 763 kpl uutta työpaikkaa) vähemmän kuin vuosi sitten. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 55 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 70 % oli tarjolla yrityksissä. Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin lähihoitajille, myyjille sekä toimisto- ja laitossiivoojille.

Toukokuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 63 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä nousi 49 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 5 % enemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 34 % vähemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 19 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä nousi 31 %

 

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, palvelujohtaja Tiia Piikki, puh. +358 295 042 172, tiia.piikki@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Toukokuun lopun työttömyystilastoja

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.

Kuvituskuva työllisyyskatsaukseen.


Tulosta