menu
Sulje
Sulje
Skip to Content

Kaakkois-Suomen TE-toimisto

Kaakkois-Suomen TE-toimisto tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa. TE-toimiston toimipaikat sijaitsevat Imatralla, Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Näin asioit kanssamme koronavirusepidemian aikana

Käytä asiointiin ensisijaisesti sähköistä Oma asiointi -palveluamme. Voit hoitaa suurimman osan asioinnista henkilöasiakkaan verkkopalvelussa sekä yritysten ja työnantajien verkkopalvelussa. Ruuhkautumisen välittämiseksi, soitathan TE-puhelinpalveluihin vain kiireellisissä tilanteissa. Puhelinpalvelut palvelevat arkisin klo 9.00-16.15.

Kesäaukioloajat ovat voimassa 1.6.-31.7.2020

Kouvolan asiointipaikka on avoinna arkisin klo 9.00-16.00. Lappeenrannan, Imatran ja Kotkan asiointipaikat palvelevat lyhennetyllä aukioloajalla ma-ke klo 9.00-12.00. Haminan Kelan yhteydessä toimiva yhteispalvelupiste on suljettu 31.8. asti. Päivitämme ajankohtaista -osiossa jatkuvasti ohjeita asiointiin kanssamme:

Ohjeet henkilöasiakkaille (te-palvelut.fi/kaakkois-suomi)Ohjeet yritysasiakkaille (te-palvelut.fi/kaakkois-suomi)

Olemme myös somessa

Facebook Twitter InstagramYoutube

Pikalinkkejä

Katso Kaakkois-Suomen TE-toimiston asiointiohjeetTutustu Kaakkois-Suomen alueen työllisyystilanteeseen ja työmarkkinoihinKaakkois-Suomen TE-toimiston yhteystiedotKaakkois-Suomen TE-toimiston paikalliset palvelutKaakkois-Suomen haussa olevat koulutukset

Päivitetty 30.6.2020

Tiedotteet

« Takaisin

Oppilaitoksista valmistuvien ilmoittautuminen työnhakijaksi

Jos opintojen jälkeen ei ole heti tiedossa työpaikkaa, keväällä valmistuvan kannattaa ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi jo ennen opintojen päättymistä.

Ilmoittautumalla työnhakijaksi ennen valmistumista oikeus työttömyysetuuteen alkaa ensimmäisestä työttömyyspäivästä. Jos ilmoittautumisen tekee opintojen päätyttyä, oikeus työttömyysturvaan alkaa vasta siitä päivästä, kun ilmoittautuu työnhakijaksi. Omavastuuaika (5 pv) alkaa, kun olet aloittanut työnhakusi. Omavastuupäiviltä ei makseta työttömyysetuutta. Koronatilanteen seurauksena on tehty väliaikainen lakimuutos, jonka perusteella omavastuuajalta maksetaan työttömyysetuutta, jos omavastuuaika alkaa 16.3.-6.7.2020

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan verkkopankkitunnuksilla Oma asiointi -palvelussa.

  • Opastusta verkkopalvelujen käyttöön ja yleisneuvontaa TE-palveluista antaa ma–pe klo 9.00–16.15 valtakunnallinen puhelinpalvelu, puh. 0295 025 500.

Mikäli käytössä ei ole pankkitunnuksia, tulee työnhakijaksi ilmoittautua ottamalla yhteyttä TE-toimistoon joko puhelimitse tai käymällä toimipaikassa. (Tarkista koronan vuoksi asiointipaikkojen aukioloajat)

Ilmoittautumalla verkossa ei tarvitse tulla erikseen käymään TE-toimistossa, vaan työnhaun käynnistämisen voi hoitaa itse valitsemanaan ajankohtana vaikka kotoa käsin. Tämän jälkeen TE-toimistosta otetaan asiakkaaseen yhteyttä ja sovitaan tarvittaessa ajanvaraus asiantuntijalle.

Aktiivinen työnhaku käyntiin heti

Työnhakijaksi ilmoittautumisesta käynnistyy asiakkuus TE-palveluissa. TE-palvelut tarjoaa asiakkailleen apua ja välineitä työnhakuun ja työhakemusten tekoon sekä valmennusta esimerkiksi työhaastatteluun. TE-palvelut myös esittelee työnhakijoita työnantajille, jotka etsivät työntekijöitä.

Työnsaanti voi vaikeutua jo parin kuukauden lomailun aikana, joten valmistuvan kannattaa myös itse hakea aktiivisesti työtä jo ennen valmistumista sekä heti valmistumisen jälkeen.

Lisää vinkkejä omatoimiseen työnhakuun löytyy te-palvelut.fi-verkkopalvelusta: Vinkkejä työnhakuun.

Lisätietoja työnhaun käynnistämisestä ja TE-palveluista työnhakijoille


Tulosta