<< Takaisin

Kalenteri

« Takaisin

Koulutustilaisuus elintarvikealan yrittäjyydestä kiinnostuneille

Aloitusaika:
20.2.2020 15:00
Lopetusaika:
20.2.2020 17:00
Paikka:
Tampere
Tyyppi:
Muut, Valmennukset, Yrittäjyysinfo
Alue:
Pirkanmaa
Kuvaus:

Kuvassa henkilö täyttää lomaketta kynällä. Kuvan päällä on TE-palveluiden ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluliden logot.

Jos haluat perustaa esimerkiksi ravintolan, myydä elintarvikkeita torilla tai valmistaa elintarvikkeita myyntiin kotikeittiössä, sinun on hyvä ymmärtää elintarvikealan lainsäädännön säännöt, ohjeet ja vaatimukset.

Ilmoittaudu mukaan 20.2. järjestettävään koulutustilaisuuteen kuulemaan elintarvikealan yrittäjän luvista ja niiden valvonnasta. Kouluttajana toimii terveystarkastaja Hanna Virtanen. Osallistumalla tilaisuuteen varmistat riittävän osaamisen toimialalta ja muuttuneesta elintarvikealan lainsäädännöstä.

Seuraa 

Koulutuksen sisällössä kuulet alalla vaadittavasta hygieniaosaamisesta ja terveystodistuksista, elintarvikehuoneiston perustamiseen liittyvästä ilmoitus- ja hyväksymismenettelystä sekä toimitilojen varustelussa huomioitaviin seikkohin sekä toiminnallisiin vaatimuksiin kuten omavalvonta, puhtaus ja toiminna valvonta.

Koulutuksen sisältö

  • Elintarvikealan toimijan vaatimukset

- Hygieniaosaaminen ja todistuksen hankintaan tulleet muutokset

- Terveystodistus

- Elintarvikealan toimijan luotettavuuden selvittäminen

- Toimialan ja sen lainsäädännön riittävä osaaminen

  • Elintarvikehuoneiston perustaminen

- Kuinka ilmoitan toiminnastani ja kehen olen yhteydessä?

- Mitä dokumentteja tai tietoja vaaditaan?

- Millaista toimintaa voin harjoittaa kotikeittiössäni?

- Mitä tarkoittaa liikkuva elintarvikehuoneisto?

  • Elintarvikehuoneiston vaatimukset

- Tilojen varustelussa huomioitavat asiat kuten pintamateriaalit, vesipisteet, laitteet ja välineet.

- Toiminnalliset vaatimukset kuten omavalvonta ja tilojen puhtaudesta huolehtiminen, työntekijöiden hygieeninen toiminta, pakkausmerkinnät ja kontaktimateriaalit.

- Kuinka valvonta toimii?

- Kuinka usein toiminta tarkastetaan ja miten se tapahtuu?

- Miten kotona toimivan tai liikkuvan elintarvikehuoneiston tarkastus eroaa tavanomaisesta?

- Valvontatietojen julkisuus

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutustilaisuuteen 18.2. mennessä. Voit lähettää aiheeseen liittyviä ennakkokysymyksiäsi ilmoittautumisen yhteydessä. Koulutustilaisuuteen mahtuu mukaan ensimmäiset 80 henkeä.

Ilmoittautuminen

Voit myös seurata koulutustilaisuutta YouTuben steam-lähetyksen kautta 20.2.2020 klo 15 alkaen. Stream-lähetykseen osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista ja voit esittää kysymyksiäsi koulutuksen aikana chatin kautta.

YouTube-stream lähetys

Maksuttoman koulutustilaisuuden järjestävät yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimisto ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut. Lisätietoja elintarvikealalla vaadittavista luvista voit lukea Ruokaviraston sivuilta.

Tervetuloa mukaan!