menu
Sulje
Sulje
Skip to Content

Kainuun TE-toimisto

Näillä sivuilla voit tutustua Kainuun TE-toimiston asioimiskäytäntöihin ja paikallisiin palveluihin. TE-palveluiden laaja palvelutarjonta esitellään valtakunnallisilla www.te-palvelut.fi -sivuilla.

Asiointi kanssamme tapahtuu ensisijaisesti Oma asiointi -palvelun kautta verkossa.

Kainuun TE-toimisto somessa:

           

 

Tiedotteet

« Takaisin

Aloittavan yrittäjän neuvontapalvelu tarjoaa apua sekä yrityksen perustamiseen että yrittäjyyden alkutaipaleelle

Kainuun TE-palveluiden yhdessä Valmennusmajakan kanssa järjestämä aloittavien yrittäjien neuvontapalvelu käynnistyy ensimmäistä kertaa. Maksuton neuvonta täydentää TE-toimiston yrityspalveluita ja on tarkoitettu kainuulaisille aloittaville yrittäjille tai yrityksen jo perustaneille henkilöille, jotka kaipaavat apua yrittäjyytensä alkutaipaleella.  

Aloittava yrittäjä saa valmennuksesta apua niihin teemoihin, jotka yrittäjät usein kokevat kaikkein hankalimmiksi. Valmennusta on saatavilla aina liiketoimintasuunnitelman tekemisestä yrityksen omistajanvaihdoksiin. Lisäksi aloittavaa yrittäjää autetaan myös rahoituksen hakemisessa sekä myynnin kasvattamisessa ja sähköisessä markkinoinnissa.  

Myös jo aloittaneen yrityksen on mahdollista saada neuvontaa 18 kuukauden sisällä yrityksen perustamisesta.  

– Valmennuksesta yrittäjän on mahdollista saada alan asiantuntijoilta sparrausta hyvinkin tarkkoihin kysymyksiin ja yksityiskohtiin kuten vaikkapa yritysmuodon valitsemiseen, kertoo Kainuun TE-toimiston palvelujohtaja Kirsi Hämäläinen 

Yritysneuvontaa annetaan koko Kainuun alueella ja pitkien välimatkojen maakunnassa sitä on mahdollista saada myös sähköisesti. Neuvojina toimivat Valmennusmajakan valmentajat, jotka ovat itsekin kokeneita yrittäjiä. 

– Parasta tässä valmennuksessa on sen henkilökohtaisuus. Ryhmissä ei voitaisi paneutua asioihin niin yksityiskohtaisesti, mutta nyt valmennus saadaan räätälöityä juuri kyseisen ihmisen tilanteeseen, toteaa Pirkanmaan yrityksiä valmentanut Valmennusmajakan neuvoja Veli-Matti Ruotsalainen 

Yhteensä valmennus kestää noin seitsemän tuntia. Ensimmäisellä tapaamiskerralla valmentaja kartoittaa henkilön tilanteen tulevia valmennuskertoja silmällä pitäen. Valittuihin teemoihin lähdetään pureutumaan joko saman valmentajan kanssa tai tarvittaessa apua saa myös esimerkiksi sähköiseen markkinointiin erikoistuneilta asiantuntijoilta. 

– Yleensä yritysten haasteet tulevat esille ensimmäisen toimintavuoden jälkeen, ja tällä valmennuksella haluamme auttaa yrityksiä, etteivät ne siinä kohtaa lakkaisi, Hämäläinen kuvailee valmennuksen tavoitteita, joihin Valmennusmajakan kehityspäällikkö Jaana Ollilainen vielä lisää:   

– Paras tulos, joka valmennuksella voidaan saada, on että ihmiset aloittavat yrittäjänä! 

 

Lisätietoja ja ajanvaraukset neuvontaan: 

Maija Granqvist, p. 029 503 9033, maija.granqvist(at)te-toimisto.fi


Oma
asiointi

Työnhakuvalmennus

JOULU 16 2019
ma 16.12.2019
klo 9:00
Paltamo

Eväitä opinnälkään Suomussalmella - koulutus info

TAMMI 07 2020
ti 07.01.2020
klo 10:00
Suomussalmi

Työhön Kuhmossa - koulutus info

TAMMI 21 2020
ti 21.01.2020
klo 10:00
Kuhmo

Polttopisteessä metallialan haasteet

TAMMI 22 2020
ke 22.01.2020
klo 12:00
Kajaani

Työnhakuvalmennus

TAMMI 27 2020
ma 27.01.2020
klo 9:00
Kajaani


Lisää tapahtumia

Tulosta