Aloittavalle yrittäjälle

TE-toimisto tarjoaa sinulle seuraavia palveluja, jos sinulla on hyvä liikeidea ja pohdit yrityksen perustamista liikeidean pohjalta tai suunnittelet valmiin yrityksen toiminnan jatkamista:

Yrittäjän ja työnantajan palveluiden kuvaukset löydät Työnantajalle –osiostamme.

Neuvonta

Saat tietoa yritystoiminnan käynnistämisestä ja yrittäjyyteen liittyvistä asioista verkosta, puhelimitse tai henkilökohtaisesti asiointikäynnillä. TE-toimisto tarjoaa yritystoiminnan käynnistämiseen liittyvää neuvontaa yhteistyössä muiden tahojen kanssa muun muassa Suomi.fi -verkkopalvelussa.

Suomi.fi –verkkopalvelusta saat monipuolisesti ja kattavasti tietoa yrityksen perustamisesta ja siihen liittyvistä käytännön toimista. Tutustu Suomi.fi ja Oma Yritys-Suomi -verkkopalveluun.

Suomi.fi / YrittäjälleOma Yritys-Suomi
Puhelinpalvelua saat yritystoiminnan käynnistämiseen Yritys-Suomen puhelinpalvelusta numerosta 0295 020 500 (ma-pe 8-16).

Verkko- ja puhelinpalvelujemme lisäksi henkilökohtaisesti sinua palvelevat Keski-Suomen alueelliset yrityspalvelut:

Starttiraha

Yrittäjäksi ryhtyvän henkilöasiakkaan toimeentulon turvaamiseksi TE-toimisto voi myöntää starttirahaa yritystoiminnan käynnistämisvaiheessa. Starttiraha on harkinnanvarainen rahoitusmuoto, jota voidaan hakea TE-toimistosta sähköisellä starttirahahakemuksella Oma asiointi -palvelussa. Katso ohje starttirahan hakemiseen Keski-Suomen alueelle. Lue lisää starttirahasta.

Ohje starttirahan hakemiseen (pdf, 73 kt)Lisätietoja starttirahasta

Muistathan toimittaa myös starttirahahakemuksen liitteet, joita ovat:

  • verovelkatodistus, joka ei saa olla 3 kk vanhempi. Toimita aina tämä liite.
  • lainalupaus pankista tai muulta luotonantajalta, mikäli yritystoiminnan käynnistäminen edellyttää ulkopuolista rahoitusta
  • liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelma, mikäli esität tiedot liitteellä
  • sopimus mahdollisista toimitiloista
  • sekä tarvittaessa muut asiantuntijan pyytämät liitteet

Huomaathan starttirahaa hakiessasi, että yritystoimintaa ei saa aloittaa ennen starttirahapäätöstä.

Yrittäjyyskoulutus

Keski-Suomen TE-toimisto tarjoaa aloittavalle yrittäjälle erilaisia koulutuksia, ohjauksia ja valmennuksia yritystoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen muun muassa. Yritystoiminnan aloittamisen voi joustavasti yhdistää yrittäjäkoulutukseen. Keski-Suomen TE-toimiston ajankohtaisiin yrittäjyyskoulutuksiin voit tutustua työvoimakoulutushaun kautta.

Haussa oleva työvoimakoulutus

Keski-Suomen alueella järjestetään myös yrittäjyysinfoja ja muita infoja yrittäjille. Katso tapahtumia esimerkiksi oman kuntasi kehittämisyhtiön/yrityspalvelujen verkkosivuilta tai Keski-Suomen uusyrityskeskuksen verkkosivuilta.

Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen tapahtumakalenteri

Toimivan yrityksen ostaminen tai toiminnan jatkaminen

Yrittäjäksi voit siirtyä myös jatkamalla jo toimivan yrityksen toimintaa. Tämä onnistuu muun muassa ryhtymällä yritystoiminnan jatkajaksi, yrityskumppaniksi tai franchising-yrittäjäksi. TE-palvelut kerää yhteen Avoimet työpaikat  –palveluunsa tällaiset avoimet yrittäjäpaikat. Valitse työn tyypiksi "yrittäjä", jolloin löydät haluamasi ilmoitukset.

Avoimet työpaikat, TE-palvelut

Mikäli kaipaat lisätietoja yrityksen toiminnan ostamisesta tai jatkamisesta, katso lisätietoja Suomi.fi –nettisivuilta.

Suomi.fi / Yrittäjälle

Oma
asiointi