Aloittavalle yrittäjälle

TE-toimisto tarjoaa sinulle seuraavia palveluja, jos sinulla on hyvä liikeidea ja pohdit yrityksen perustamista liikeidean pohjalta tai suunnittelet valmiin yrityksen toiminnan jatkamista:

Yrittäjän ja työnantajan palveluiden kuvaukset löydät Työnantajalle –osiostamme.

Neuvonta

Saat tietoa yritystoiminnan käynnistämisestä ja yrittäjyyteen liittyvistä asioista verkosta, puhelimitse tai henkilökohtaisesti asiointikäynnillä. TE-toimisto tarjoaa yritystoiminnan käynnistämiseen liittyvää neuvontaa yhteistyössä muiden tahojen kanssa muun muassa Yritys-Suomi -verkkopalvelussa.

Yritys-Suomi –verkkopalvelusta saat monipuolisesti ja kattavasti tietoa yrityksen perustamisesta ja siihen liittyvistä käytännön toimista. Tutustu Yritys-Suomeen ja Oma Yritys-Suomi -verkkopalveluun.

Yritys-Suomi

Oma Yritys-Suomi -verkkopalvelu

Puhelinpalvelua saat yritystoiminnan käynnistämiseen Yritys-Suomen puhelinpalvelusta numerosta 0295 020 500 (ma-pe 8-16).

Verkko- ja puhelinpalvelujemme lisäksi henkilökohtaisesti sinua palvelevat Keski-Suomen alueelliset yrityspalvelut:

Starttiraha

Yrittäjäksi ryhtyvän henkilöasiakkaan toimeentulon turvaamiseksi TE-toimisto voi myöntää starttirahaa yritystoiminnan käynnistämisvaiheessa. Starttiraha on harkinnanvarainen rahoitusmuoto, jota voidaan hakea TE-toimistosta sähköisellä starttirahahakemuksella Oma asiointi -palvelussa. Katso ohje starttirahan hakemiseen Keski-Suomen alueelle. Lue lisää starttirahasta.

Ohje starttirahan hakemiseen (pdf, 318 kt)

Lisätietoja starttirahasta

Muistathan toimittaa myös starttirahahakemuksen liitteet, joita ovat:

  • verovelkatodistus, joka ei saa olla 3 kk vanhempi. Toimita aina tämä liite.
  • lainalupaus pankista tai muulta luotonantajalta, mikäli yritystoiminnan käynnistäminen edellyttää ulkopuolista rahoitusta
  • liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelma, mikäli esität tiedot liitteellä
  • sopimus mahdollisista toimitiloista
  • sekä tarvittaessa muut asiantuntijan pyytämät liitteet

Huomaathan starttirahaa hakiessasi, että yritystoimintaa ei saa aloittaa ennen starttirahapäätöstä.

Yrittäjyyskoulutus

Keski-Suomen TE-toimisto tarjoaa aloittavalle yrittäjälle erilaisia koulutuksia, ohjauksia ja valmennuksia yritystoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen muun muassa. Yritystoiminnan aloittamisen voi joustavasti yhdistää yrittäjäkoulutukseen. Keski-Suomen TE-toimiston ajankohtaisiin yrittäjyyskoulutuksiin voit tutustua työvoimakoulutushaun kautta.

Haussa oleva työvoimakoulutus

Keski-Suomen alueella järjestetään myös yrittäjyysinfoja ja muita infoja yrittäjille. Yhteistyössä Yritystehtaan kanssa järjestettävät yrittäjyysinfot ja muut yrittämiseen liittyvät tapahtumat löytyvät Yritystehtaan tapahtumakalenterista.

Yritystehtaan tapahtumakalenteri (jklyritystehdas.fi)

Toimivan yrityksen ostaminen tai toiminnan jatkaminen

Yrittäjäksi voit siirtyä myös jatkamalla jo toimivan yrityksen toimintaa. Tämä onnistuu muun muassa ryhtymällä yritystoiminnan jatkajaksi, yrityskumppaniksi tai franchising-yrittäjäksi. TE-palvelut kerää yhteen Avoimet työpaikat  –palveluunsa tällaiset avoimet yrittäjäpaikat. Valitse työn tyypiksi "yrittäjä", jolloin löydät haluamasi ilmoitukset.

Avoimet työpaikat, TE-palvelut

Mikäli kaipaat lisätietoja yrityksen toiminnan ostamisesta tai jatkamisesta, katso lisätietoja Yritys-Suomen –nettisivuilta.

Yritys-Suomi.fi

Oma
asiointi