Alueellinen työllisyyskokeilu

Alueellinen työllisyyskokeilu päättyy 31.12.2018, jonka jälkeen asiakkaat siirtyvät kunnilta takaisin Lapin TE-toimiston asiakkaiksi. Palveluiden siirtyminen ei vaikuta työttömyysturvaan eikä siirrosta aiheudu toimenpiteitä asiakkaille. On kuitenkin tärkeää hoitaa työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille sovittuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaan ei tule katkoksia. Yhteystietojen pitäminen ajan tasalla ja asioiminen onnistuu helposti Oma asiointi -palvelun kautta.

Lue tiedote alueellisen työllisyyskokeilun päättymisestä kokonaisuudessaan tästä

Alueellinen työvoima- ja yrityspalvelujen työllisyyskokeilu alkoi 1.8.2017. Tällöin osa työttömien työnhakijoiden palveluista siirtyi kuntien hoidettavaksi. Lapissa näitä palveluita hoitavat kunnat ovat Kemi, Kemijärvi, Rovaniemi, Sodankylä sekä Tornio.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat ne Lapin TE-toimiston asiakkaat, jotka ovat olleet työttömänä yhtäjaksoisesti 52 viikkoa tai enemmän. Mikäli kuulut kokeiluun siirtyvien asiakkaiden ryhmään, saat asiasta kirjeen ja kotikuntasi vastaa jatkossa työvoimapalveluistasi.

Lapin TE-toimisto huolehtii palveluistasi 31.7.2017 saakka

Muistathan hoitaa TE-toimiston kanssa jo sopimasi asiat ja pitää yhteystietosi ajan tasalla kunnes siirryt kokeiluun. Näin työttömyysturvaasi ei tule katkoksia. Työnhakusi siirtyminen kokeiluun ei edellytä sinulta muita toimenpiteitä ennen kuin kokeilusta otetaan sinuun yhteyttä.

Kokeiluun siirtyvän muistilista

  • Kokeiluun siirtyminen ei aiheuta muutoksia työttömyysturvaasi
  • Työnhakusi siirtyminen kokeiluun ei edellytä sinulta toimenpiteitä vaan kokeilusta otetaan sinuun yhteyttä
  • Hoida kuitenkin ennen kokeiluun siirtymistä ne asiat TE-toimiston kanssa, jotka on jo sovittu tehtäväksi
  • Pidä yhteistietosi ajan tasalla
  • Valtakunnalliset puhelinpalvelut ja sähköiset palvelut ovat käytössäsi edelleen

Kokeiluun liittyvissä asioissa ota yhteys kotikuntasi vaihteeseen

  • Rovaniemen kaupungin vaihde 016 3221
  • Kemin kaupungin vaihde 016 259 111
  • Kemijärven kaupunki 016 3221 (ohjautuu Rovaniemen kaupungin vaihteeseen)
  • Sodankylän kunnan vaihde 0400 618 870
  • Tornion kaupungin vaihde 016 43211

Tarkempi tieto kokeilusta ja sen järjestämisestä löytyy kunkin kunnan sivuilta

Rovaniemen kaupunkiKemin kaupunkiKemijärven kaupunkiSodankylän kuntaTornion kaupunki

Mikäli olet saanut kirjeen alueelliseen kokeiluun kuulumisesta, mutta et kuulu kokeilun kohderyhmään (et ole ollut yhtäjaksoisesti työtön 52 viikkoa tai enemmän), päivitäthän tietosi ajan tasalle Oma asiointi -palvelussa. Jos sinulla ei ole verkkotunnuksia, voit hoitaa tietojesi päivittämisen valtakunnallisen puhelinpalvelun kautta numerossa 0295 025 500.

Muutos perustuu lakiin julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevaan kokeiluun. Kokeilun tavoitteena on kehittää asiakaslähtöisiä työllistymistä tukevia palveluja ja niiden tuottamiseen liittyviä toimintamalleja erityisesti pitkäaikaistyöttömyyden alentamiseksi sekä tukea maakuntauudistuksen yhteydessä toteutettavaa työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuun siirtämistä uusille maakunnille vuoden 2019 alusta. Kokeilu alkaa 1.8.2017 ja päättyy 31.12.2018. Asiakkaita kokeiluun ohjataan 30.9.2018 asti.

Oma
asiointi