Työnantaja

TE-palvelut tarjoaa työnantajille ja yrittäjille monipuolisia palveluita erilaisiin tilanteisiin.

Ilmoita avoin työpaikka

Palvelut ja yhteystiedot yrityksille ja työnantajille

Kyllä löytyy! -kampanja

"Kyllä löytyy"-kampanjan tavoitteena on etsiä ratkaisuja ja auttaa löytämään osaavia työntekijöitä yritysten erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Kampanjan avulla niin ikään vahvistetaan TE-palvelujen tunnettavuutta erityisesti pk-yrityksille ja tiivistetään yritysyhteistyötä. Palvelut ovat pääsion maksuttomia ja räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaisesti.

Lapin TE-palvelut työnantajille ja alkaville yrittäjille 

Teollisuusmätsi -palvelu

Kehitätkö yrityksesi toimintaa? Tarvitsetko uutta ja osaavaa työvoimaa? Teollisuusmätsi -palvelu yhdistää alan yritykset ja rekrytoitavat työntekijät räätälöitävien koulutuspalveluiden muodossa. Palvelu tuottaa osaamista ja työvoimaa yrityksen tarpeeseen ja tehtäviin soveltuvina kokonaisuuksina. Koulutus soveltuu kaikenkokoisille yrityksille ja siinä henkilövalinnat tehdään aina yhdessä yrityksen kanssa. Koulutus toteutetaan yhteishankintakoulutuksena ja yritys maksaa vain osan sen hankintakustannuksista.

Lue lisää palvelusta: REDU:n tarjoama palvelu / Lappian tarjoama palvelu

Yritysmagneetti -palvelu

Rekrytointiin sekä työnantajakuvaan liittyvää ilmaista neuvontapalvelua Lapin yrityksille, joka toteutetaan pääasiassa Kemijärven, Keminmaan, Pellon, Posion sekä Rovaniemen kunnissa. Palvelun tavoitteena on parantaa yrityksen työnantajamielikuvaa, henkilöstöhallinnon prosesseja ja työelämän laatua henkilöstön näkökulmasta, tehostaa rekrytointia sekä työnantajamarkkinointia, edistää yrityksen houkuttelevuutta työnantajana sekä työntekijöiden pysyvyyttä työpaikassa sekä auttaa työnantajaa hahmottamaan yrityksen osaamistarpeita sekä hankkimaan työvoimaa eri keinoin.

Lue lisää Yritysmagneetti -palvelusta ja siihen osallistumisesta

Kiertotalouden asiantuntija F.E.C -koulutusohjelma

Tarvitsetteko asiantuntijoita kehittämään kiertotaloutta tai vahvistamaan kestävän kehityksen näkökulmaa liiketoiminnassa? F.E.C -koulutusohjelmamme (Further Educated with Companies) tavoitteena on tukea työmarkkinoille vapautuvien osaajien työllistymistä ja tuoda sekä heille että yrityksellenne kestävän
liiketoiminnan osaamista.

Koulutusohjelma tähtää uusien työpaikkojen löytymiseen. Tule yhteistyöyritykseksi ja valitse oma asiantuntijasi hakijoiden joukosta. Koulutukseen osallistuja voi aloittaa yritysjakson sopivan parin löydyttyä.

Lue lisää F.E.C -koulutusohjelmasta ja siihen osallistumisesta

Työllistä taidolla -palvelu

Työllistä taidolla on maksuton palvelu, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajuudesta. Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työsuhteet tai sopimussuhteet alkavat hyvin. Palvelua yksilöidään sen mukaan, minkälainen työvoiman hankkimisen tapa sopii yrityksen tilanteeseen parhaiten.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet

Matkailudiili

Matkailudiili -toimenpideohjelma vastaa matkailualan yritysten akuutteihin rekrytointitarpeisiin, jotta yritykset saavat osaavaa työvoimaa juuri oikeaan aikaan. Ohjelman tavoitteena on myös kohottaa matkailutyön imagoa.

Lisätietoa Matkailudiilistä

Sesongista sesonkiin -palvelu

Sesongista sesonkiin -palvelun tuottavat yhteistyössä TE-palvelut, Matkailudiili ja Valmennusmajakka. Palvelun tavoitteena on etsiä uudenlaisia tapoja työllistää ja työllistyä matkailualalle. Siirtymät sesongista toiseen sujuvat ennakoidusti ja jouhevasti kun eri toimijat – yritykset ja työntekijät – tuntevat toisensa entuudestaan.

Lue lisää palvelusta: esite / verkkosivut

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

Tutustu TE-palveluihin faktalehtien avulla. Faktalehtiin on koottu tärkeimmät TE-palvelut yrityksille ja työnantajille.

Palvelukartta alkaville ja toimiville yrityksille (yrityspalvelukartta.fi)

Ota yhteyttä

Voit jättää yhteydenottopyynnön työnantajan Oma asiointi -verkkopalvelussa. Oma asiointi -verkkopalvelu kokoaa yhteen kaikki yrityksille ja työnantajille suunnatut TE-palvelut, jotka voi hoitaa verkossa. Palveluun kirjaudutaan TE-palveluiden sivuilla näkyvästä Oma asiointi -painikkeesta.

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: tyonantajapalvelut.lappi@te-toimisto.fi

Puhelinnumero työnantajien puhelinpalveluun 0295 039 502 (ma-pe klo 9.00-16.15)

Lue lisää vuorotteluvapaasta ja palkkatuesta alla olevista linkeistä.

Vuorotteluvapaa  Tarvittaessa yhteydenotot: vuorotteluvapaa.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

Palkkatuki            Tarvittaessa yhteydenotot: palkkatuki.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

Hyödyllisiä linkkejä

TE-palvelut työnantajilleTukea rekrytointiinHenkilöstön kehittäminen ja muutostilanteetVuorotteluvapaaAvoimen työpaikan ilmoittaminen TE-palveluiden järjestelmäänLinkedIn-tilin luominenTwitter-tilin luominenMonialakoulutus apuna rekrytointiongelmiin

Kansainvälinen rekrytointi

Eures auttaa rekrytoinnissa Euroopasta Uudet EURES-palvelutPohjoiskalotin RajaneuvontaTyölupa-asiat (EU/ETA -maiden ulkopuolella)

Seudulliset yrityspalvelut

Yritys-SuomiOma Yritys-SuomiOma Yritys-Suomi on käyttäjän profiilitietojen mukaan rakentuva verkkopalvelu yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvien tehtävien hoitamiseen.

Yritysten kehittämispalvelut

Nämä ELY-keskusten uudet palvelut tarjoavat Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

www.yritystenkehittamispalvelut.fi

Apua kasvuun ja kansainvälistymiseen

Kiinnostaako yritystäsi kasvu ja kansainvälistyminen? Lapin ELY-keskuksen kansainvälistymispalvelut ja Team Finland verkosto tarjoavat apua.

Yrityksen kansainvälistyminenTeam Finland

Ammattibarometri

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen asiantuntijanäkemyksen keskeisten ammattien työmarkkinanäkymistä lähitulevaisuudessa ja se laaditaan kaksi kertaa vuodessa.

Tutustu Ammattibarometriin

Päivitetty 16.12.2019
Oma
asiointi