Ulkomailla työskentelystä kiinnostuneille ja tietoa Ruotsin ja Norjan työpaikoista

Kun haet töitä muualta kuin kotimaasta

  • Tutustu TE-toimiston ulkomaille suuntaville tarkoitettuihin kotisivuihin ja EURES-portaalin nettisivuihin

Töihin, harjoitteluun tai opiskelemaan ulkomailleEka EURES-työpaikka nuorelleReactivate and relocate -tuki 35-vuotta täyttäneilleEka Eures-työpaikka -opasEURES-portaalimaailmalle.net

  • Laadi CV ja avoin työhakemus sen maan kielellä, jonka työmarkkinoista olet kiinnostunut
  • Tutustu kohdemaan työhallinnon sivuille, joista löytyy tietoja eri kieliversioina
  • Tutustu myös kohdemaan tai -alueen yritysten, yrittäjäyhdistysten ja muiden vastaavien nettisivuille. Sieltä löydät usein myös työnhakulomakkeen
  • Lisätietoja työnhausta ja työskentelystä Euroopan eri maissa ja linkkejä hyödyllisille nettisivuille löydät EURES -sivuston Eläminen ja työskentely osiosta

Eläminen ja työskentely

  • Ole itse yhteydessä potentiaalisiin työnantajiin jo etukäteen
  • Mikäli lähdet ulkomaille työnhakuun työttömyysturvalla, ilmoita siitä Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Työnhakumatka EU- ja ETA-alueelle ja Sveitsiin työttömyysturvalla

Kesätyö ulkomailla

Voit hakea esimerkiksi Nordjobb-haussa kesätöihin muihin Pohjoismaihin tai Eures-portaalin kautta Eurooppaan. Katso myös maailmalle.net -sivuilta lisätietoja työharjoittelusta ulkomailla.

Ruotsin avoimet työpaikat

www.arbetsformedlingen.se

Lisätietoja Ruotsin työmarkkinoiden tilanteesta ja kysytyimmistä ammattialoista saat maaoppaasta ja siitä löytyvistä linkeistä.

Eläminen ja työskentely, RuotsiTietoa Pohjois-Ruotsin ja Haaparanta-Tornion alueen työmahdollisuuksista

Kiirunan kaupungin siirtämiseen liittyviä työmahdollisuuksia voit seurata Kiirunan paikallislehdestä. Mikäli olet kiinnostunut näistä mahdollisuuksista, sinun kannattaa jo valmistautua tekemällä valmiiksi ruotsinkielinen työhakemus ja CV.

Kiruna Annonsblad

Katso myös verkkoseminaarit, joissa autetaan työnhakijoita kohdentamaan ansioluettelonsa ja saatekirjeensä Ruotsin työmarkkinoille.

Tietoa Ruotsin työmarkkinoista - Your FutureHow to write a cover letter and CV that works in SwedenNail the job interview

Norjan avoimet työpaikat

www.nav.noNAV-logo

Lisätietoja Norjan työmarkkinoiden tilanteesta ja kysytyimmistä ammattialoista saat maaoppaasta ja siitä löytyvistä linkeistä.

Eläminen ja työskentely, Norja

Pohjoiskalotin rajaneuvonta

Pohjoiskalotin rajaneuvonta tarjoaa tilannesidonnaista ja ajantasaista tietoa liikkuvuudesta ammattitaidolla ja hyvän viranomaisverkoston avulla. Oikea ja ajantasainen tieto helpottaa niin yksityishenkilöiden kuin yritysten toimintaa molemmin puolin rajaa.

Lisäksi Pohjoiskalotin rajaneuvonta tekee töitä havaittujen rajaesteiden poistamiseksi. Rajaesteet ovat konkreettisia, rajat ylittävää toimintaa haittaavia ongelmia, jotka liittyvät esimerkiksi sosiaalietuuksiin tai työmarkkinoiden toimintaan. Rajaneuvonta dokumentoi rajaesteet ja tiedottaa niistä Pohjoismaiden ministerineuvoston Rajaestefoorumia, joka tarvittaessa nostaa ne poliittiselle agendalle.

Lisätietoa rajatyöntekijöille

Katso myös tietopaketti Haloo Pohjolan Rajatyöntekijä -sivuilta joko suomeksi tai ruotsiksi.www.norden.org/rajatyontekija (suomeksi)www.norden.org/gransarbetare (ruotsiksi)

Päivitetty 4.9.2019
Oma
asiointi