Maahanmuuttaja ja asiakkaaksi ilmoittautuminen ilman verkkopankkitunnuksia

Tämä Uudenmaan TE-toimiston ohje koskee maahanmuuttajia ja sellaisia asiakkaita, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia.

Ilmoittautuminen ilman verkkopankkitunnuksia

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, täytä ilmoittautumislomake ennen TE-toimistoon tuloa. Täytä lomake huolellisesti ja ota se mukaasi TE-toimistoon tulostettuna tai muistitikulla. TE-toimiston sisääntuloaulassa verkkoneuvojamme auttavat tarvittaessa.

Ilmoittautumislomake

Maahanmuuttajat

Asiakkaaksi ilmoittautuminen
Täytä ilmoittautumislomake ennen Te-toimistoon tuloa, jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai olet kolmannen maan kansalainen. Täytä lomake huolellisesti ja ota se mukaasi TE-toimistoon tulostettuna tai muistitikulla.

Kun tulet TE-toimistoon ensimmäisen kerran, ota mukaasi:

  • passi
  • oleskelulupa ja/tai poliisilta saatu EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus
  • jos mahdollista, maistraatista saatu väestörekis­teriote tai asiakirja, jolla osoitat, että sinulla on suomalainen henkilötunnus (esimerkiksi Kela-kortti).

Sinun täytyy itse huolehtia siitä, että toimitat ajantasaiset lupatietosi TE-toimistoon.

  • Pidä huolta, että oleskelulupasi ja passisi on voimassa. Hae uutta oleskelulupaa tai passia ennen edellisen voimassaolon loppumista. Toimita TE-toimistoon todistus siitä, että olet hakenut uutta oleskelulupaa tai passia.
  • Kun saat uuden oleskeluluvan, toimita kopio siitä TE-toimistoon. Jos oleskelulupasi ei ole voimassa etkä ole hakenut uutta oleskelulupaa ajoissa, työttömyysetuuden maksaminen voi katketa. Todistukset ja luvat toimitetaan TE-toimistoon virkailijan kanssa erikseen sopimallasi tavalla.
  • Siten asiakkuutesi pysyy voimassa ja sinulle voidaan tarjota TE-toimiston palveluita.

 

Työvoimapoliittinen kotoutumiskoulutus


Koulutusyksikön tiedote työvoimapoliittisen kotoutumiskoulutuksen (aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus) ajalla 1.11.2018-31.1.2019 aloittaneista:

Mediaanijonotusajat Koulutusporttijärjestelmässä kielitaidon testauksesta kotoutumiskoulutuksen aloittamiseen Uudenmaan TE-toimiston toimipaikkojen jonoissa. Huom! Suuri yksilöllinen vaihtelu jonotusajoissa: 

Espoo               89 päivää
Helsinki            68 päivää
Hyvinkää          52 päivää
Järvenpää        49 päivää
Lohja                 108 päivää
Porvoo              90 päivää
Raasepori          39 päivää
Vantaa                83 päivää

Huom! Pääkaupunkiseudun kotoutumiskoulutuksen kouluttajat vaihtuvat vuoden vaihteessa. Vaihdos aiheuttaa lyhyen lisäviiveen koulutuksen alkamisessa. Kouluttajien vaihtuminen ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä. (Nämä tiedot kotoutumiskoulutuksesta päivitetty 1.2.2019)