Maahanmuuttaja ja asiakkaaksi ilmoittautuminen ilman verkkopankkitunnuksia

Tämä Uudenmaan TE-toimiston ohje koskee maahanmuuttajia ja sellaisia asiakkaita, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia.

Ilmoittautuminen ilman verkkopankkitunnuksia

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, täytä ilmoittautumislomake ennen TE-toimistoon tuloa. Täytä lomake huolellisesti ja ota se mukaasi TE-toimistoon tulostettuna tai muistitikulla. TE-toimiston sisääntuloaulassa verkkoneuvojamme auttavat tarvittaessa.

Ilmoittautumislomake

Maahanmuuttajat

Asiakkaaksi ilmoittautuminen
Täytä ilmoittautumislomake ennen Te-toimistoon tuloa, jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai olet kolmannen maan kansalainen. Täytä lomake huolellisesti ja ota se mukaasi TE-toimistoon tulostettuna tai muistitikulla.

Kun tulet TE-toimistoon ensimmäisen kerran, ota mukaasi:

  • passi
  • oleskelulupa ja/tai poliisilta saatu EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus
  • jos mahdollista, maistraatista saatu väestörekis­teriote tai asiakirja, jolla osoitat, että sinulla on suomalainen henkilötunnus (esimerkiksi Kela-kortti).

Sinun täytyy itse huolehtia siitä, että toimitat ajantasaiset lupatietosi TE-toimistoon.

  • Pidä huolta, että oleskelulupasi ja passisi on voimassa. Hae uutta oleskelulupaa tai passia ennen edellisen voimassaolon loppumista. Toimita TE-toimistoon todistus siitä, että olet hakenut uutta oleskelulupaa tai passia.
  • Kun saat uuden oleskeluluvan, toimita kopio siitä TE-toimistoon. Jos oleskelulupasi ei ole voimassa etkä ole hakenut uutta oleskelulupaa ajoissa, työttömyysetuuden maksaminen voi katketa. Todistukset ja luvat toimitetaan TE-toimistoon virkailijan kanssa erikseen sopimallasi tavalla.
  • Siten asiakkuutesi pysyy voimassa ja sinulle voidaan tarjota TE-toimiston palveluita.