Näin asioit TE-palveluissa viittomakielellä1.    Aloita työnhakusi
Aloita työnhakusi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Voit aloittaa työnhakusi jo ennen kuin työttömyys tai lomautus alkaa.

Voit ilmoittautua työnhakijaksi osoitteessa te-palvelut.fi. Kirjaudu Oma asiointi -palveluun pankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut palvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot.

Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, ilmoittaudu lähimpään TE-toimistoon. Työnhakusi alkaa aikaisintaan siitä päivästä, jolloin asioit TE-palveluissa.

2.    Odota yhteydenottoa
TE-palvelut arvioi tilannettasi antamiesi tietojen perusteella. Voimme esimerkiksi pyytää työvoimapoliittista lausuntoa varten tutkinto- ja työtodistuksesi.

Jos tilanteesi edellyttää asiantuntijan henkilökohtaista palvelua, TE-palvelut ottaa sinuun yhteyttä kirjeitse tai sähköpostilla. Saat asiantuntijalta ohjeet, miten asioit jatkossa.

Jos haet työttömyysetuutta, verkkopalvelussa antamasi tiedot saattavat riittää työvoimapoliittiseen lausuntoon, jonka lähetämme työttömyyskassaan tai Kelaan. Näet vastaanottoilmoituksista, että lausunto on annettu. Jos TE-palvelut tarvitsee lausuntoon lisäselvitystä, olemme sinuun yhteydessä.

3.    Asioi sovitulla tavalla
TE-palvelujen asiantuntija laatii kanssasi työnhaun onnistumiseksi suunnitelman, jossa sovitte myös, miten asioit TE-palveluissa. Noudata suunnitelmaa ja ilmoita sen toteutumisesta Oma asiointi -palvelun kautta.

Hae työttömyysetuutta
Huomaa, että työnhakusi on oltava voimassa, että voit saada työttömyysetuutta. TE-palvelujen Kelalle tai työttömyyskassalle antama työvoimapoliittinen lausunto oikeudestasi työttömyysetuuteen on katsottavissa Oma asiointi -palvelussa.

Hae työttömyysturvaa Kelasta täyttämällä hakemus osoitteessa kela.fi/asiointi tai työttömyyskassasta maksajasi ohjeiden mukaan.

4.    Kun aloitat työn tai opiskelun
Ilmoita TE-palveluille Oma asiointi -palvelun kautta, kun saat töitä tai aloitat opiskelun. Muista ilmoittaa asiasta myös työttömyysetuutesi maksajalle. Oma asiointi -palvelun kautta voit myös ilmoittaa muutokset yhteystiedoissasi.

Ole aktiivinen ja oma-aloitteinen

  • Tutustu TE-palveluihin osoitteessa te-palvelut.fi.
  • Hae avoimena oleviin työpaikkoihin ja koulutuksiin.
  • Tee itsestäsi esittely CV-nettiin.
  • Kehitä omia työnhakutaitojasi.
Oma
asiointi

Uusimaa TE INFO
(materiaalia päivitetään)

VIDEO            PDF
» arabia » arabia 1/2017
» somali » somali 1/2017
» dari » dari 1/2017
» sorani » sorani 1/2017
» farsi » farsi 1/2017
» english » english 1/2017
» viro » viro 3/2017
» venäjä » venäjä 1_2017
» suomi » suomi 1_2017

 

OHJE työnhakijaksi ilmoittautumisesta

VIDEO
» somali
» arabia
» viro
» suomi